kleine kindjes worden groot kringwinkel enzo mijn familie mijn tuin taart vegan

Pasen en verjaren in één…

Zoals ik al eerder schreef is door agendaperikelen Pasen voor ons al voorbij. ‘t Was niet echt een zonnige dag maar toch droog en dat is het voornaamste als je paaseieren wil verstoppen in de tuin. Een tuin die eigenlijk geen tuin is want hij ligt er voorlopig nog kaal en onverzorgd bij. In juni beginnen ze eraan. Eindelijk. De plannen zitten al helemaal in mijn hoofd. Het gaat mooi worden én, heel belangrijk, klaar tegen de tijd dat ik mijn verjaardags(tuin)feest geef. Maar bon, dat is nog een ver-van-mijn-bed-show. First things first… Pasen en alle verjaarders van de laatste maand.

Mijn ma was de eerste. Die werd op 16 maart 73 jaar. Voor haar nam ik een zelfgebakken kiwi-havermouttaartje mee. Recept volgt later. Ik wil dit eerst nog eens met ander fruit uitproberen ook.

2015-03-20 09.19.36

Manlief zijn verjaardag vierden we 2 weken geleden, ook al is hij pas vandaag jarig. De keuken begint er al heel feestelijk uit te zien met alle kaartjes en tekeningen van de kleinkindjes.

2015-04-02 14.44.02

Samen met onze kinderen, kleinkinderen en de paashaas heeft hij dus zijn feestje al gehad. Welke taart kwam er uiteindelijk op tafel? Geen enkele van mijn favoriete-taarten-lijstje. Wel een kersen/blauwe bessenbavarois voor de jarige en een chocoladetaart voor Pasen. In plaats van een fruitsalade maakte ik deze keer een fruitmousse. Uiteraard alles plantaardig!

Kleindochter Jajien verjaarde een week later maar zal op haar taart nog tot volgende week moeten wachten wanneer we een feestje hebben voor haar en grote broer die binnen 2 weken 8 jaar wordt. We vonden het zo zielig voor haar dat alleen opa kaarsjes mocht uitblazen en dus zette ik een kaarsje extra bij (6) en stak ik ze een tweede keer aan. Ze glunderde!  Het vintage treintje vond ik in de kringwinkel. Leuk hé!

DSCN7009

 

Taarten:

Eerst maakte ik een cake als bodem. Het originele recept vond ik in een Eva magazine maar ik paste het een beetje aan. Het deeg verdeelde ik in 2 stukken. In het ene kwam nog cacaopoeder voor een chocolade taart, het andere bleef natuur voor een kersen/blauwe bessen bavarois. De cakes werden (in springvormen) 45 minuten afgebakken in de oven.

Ik maakte een bavarois van zijden tofu, Alpro sojaslagroom, kersen, blauwe bessen, agavesiroop, agar-agar en vanille. Bovenop kwam een kersen/blauwebessencoulis met hele vruchten in. Op de andere cakebodem kwam een mengsel van gesmolten chocolade, zijden tofu en tofutti. Van gesmolten chocolade maakte ik dunne schijfjes die ik op de chocolademousse stak. Paaseitjes van Bonvita maakten het af.

DSCN6941

De fruitmousse is een makkie en ongewoon lekker:

In de blender: groene appel, kiwi, avocado en agavesiroop. Mengen met een paar eetlepels Alpro sojayoghurt Mild&Creamy. De avocado maakt dit dessertje heerlijk romig! Probeer maar!

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. zegt:

  Gefeliciteerd aan alle jarigen. Wat zien die taarten er toch altijd overheerlijk uit. Ik denk dat je ons nog eens op een afternoon tea moeten uitnodigen, om al dat lekkers te kunnen proeven 😉

 2. T jonge, jonge toch jij tovert toch prachtige taarten te voorschijn.
  Proficiat aan alle jarigen !!!
  Grtjs
  Daniëlle

 3. zegt:

  Hiep hiep hoeraaaa voor alle jarigen!! En mmmmm…. wat een lekkere taarten allemaal!!

 4. Wat een gezellige heerlijkheden .veel plezier tesamen

 5. zegt:

  Wil je niet meer van die vreselijk heerlijk uitziende taarten laten zien, mijn hemel, heb ik net een stukje gewandeld om enige overtollige rolletjes kleiner te laten worden, laat je dit zien en daar krijg ik vreselijke trek van, jummie!! Dat wordt even afzien om de koelkast dicht te laten, haha!
  Proficiat met alle verjaarden (heet dat zo?).

 6. Zoveel feestvarkens op korte tijd! En dan Pasen er ook nog bij! Zien er allemaal heerlijke taarten uit en die fruitmousse klinkt fantastisch. Die ga ik zeker een keertje maken.
  Dankjewel voor de lieve verrassingspost vanmorgen! Ben ik heel blij mee… we moeten vlug weer een keertje afspreken maar eerst nog allebei een “Provencekuur”! 😉
  Wij trekken dit jaar heel waarschijnlijk naar Bonnieux ipv Eygalières…
  Geniet van je vakantie binnenkort en nog een fijn Paasweekend.

 7. zegt:

  kei tof met dat treintje!

Reacties zijn gesloten.