citaten en gezegden creatief gedachten kringwinkel enzo mijn tuin taart

#veeltewarmvoordetijdvanhetjaar

‘t Is veel te warm voor de tijd van het jaar. Dat de aarde opwarmt is een feit maar of deze warme winter een gevolg van de klimaatopwarming is? Ik persoonlijk geef het nog ‘t voordeel van de twijfel. ‘k Zou me anders enorm schuldig voelen omdat ik er ten volle van geniet zie je.

Mijn lijf is dankbaar dat de koude wegblijft en maakt dat deze keer de winter minder pijnlijk en stram verloopt dan anders. Ik geniet van het zonnige terrasje dat we na een wandeling met het gezin doen. Putteke winter! De vogels die me al weken ‘s morgens wakker maken en me bij een prachtig gekleurde lucht begeleiden naar de brievenbus zorgen ervoor dat ik niet alleen met de krant onder mijn arm terug naar de voordeur stap maar ook dikwijls met een lentegevoel. Zo erg zelfs dat ik de laatste tijd al serieus in opruim- en lenteschoonmaakmodus sta. Euhm… sorry, maar dit kan ik gewoon worden hoor.

#veeltewarmvoordetijdvanhetjaar

Dat het weer op zijn kop staat is ook in onze tuin zichtbaar. Het onkruid houdt zich niet aan onze afspraak en tiert – helaas – welig, de brem heeft bloem, de sedum steekt al een poos zijn dikke groene bolle nieuwe ik boven de grond, selder blijft ik oogsten, de kruidentuin staat er nog fris en groen bij en onze sering staat in knop. Zelfs de vogeltaart die ik een poos geleden maakte van vet, pitten, noten, zaden en appel – in een leuke kringloopvondst trouwens – krijgt volop scheuten (zie hierboven).

vogeltaart maken

‘k Ben wel benieuwd wat de gevolgen zullen zijn als die voorspelde koudeprik er binnenkort komt. Ach, de natuur is sterk en zal zichzelf snel herstellen. En mij zal dat ook wel weer lukken zeker?

In het hart van elke winter zit een trillende lente, en achter de sluier van elke nacht zit een glimlachende dageraad. K. Gibran

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. Yelena Yeli zegt:

  De wind komt steeds uit de zuid of zuidwesthoek en dan heb je zacht winterweer. Ik maak me pas zorgen als de wind uit de noordhoek komt en we hebben 10 graden of meer in de winter. We hebben nu waarschijnlijk de derde zachte winter op rij. Al weet je nooit wat voor koude we in februari nog krijgen, maar voor deze drie winters hebben we juist heel koude en/of lange winters gehad. In 2013 gingen we bv in maart opnieuw de winter in. En het voorjaar van 2015 was ook heel laat en koud. Gelukkig wel zonnig.
  Ik krijg een gevoel van propaganda via de media. Als een winter zacht is dan is het klimaatopwarming, is ie kouder dan is het klimaatverandering.
  Zo werden ook de bosbranden in Indonesie aangehaald wat betreft klimaatopwarming. Die bosbranden waren aangestoken de de Indonesische regering nam de branden niet serieus en daardoor liepen de branden giga uit de hand.

 2. Je plaatjes doen me naar het voorjaar verlangen, wat schijnbaar dichtbij is maar in werkelijkheid nog ver weg. Geeft niet, ik pas me makkelijk aan alle weersomstandigheden aan.

 3. Kris zegt:

  Dat lentegevoel is geweldig hé. Voor mij hoeft het nu ook niet meer te winteren. We zoeken die wel even zelf op tijdens de volgende vakantie maar laten die dan ook weer heel graag ginder. 1 weekje is genoeg.
  Hopelijk vriezen de knoppen niet kapot als er deze week toch nog een winterprik komt.
  De vogelzadentaart is prachtig. In een kringloopvondst zeg je? Wat heb jij toch megageluk bij het kringlopen. Prachtige schaal!
  En geweldig mooie foto’s ook weer. Ben ook fan van je welkombord.
  Lieve groetjes

 4. Herkenbaar, ik geniet ook wel van het milde weer. Die scheuten in de vogeltaart geven de verwarring van de natuur goed weer, mooi!

 5. Geweldig, je ontkiemende vogeltaart 🙂 Ook ik floreer bij warm en zonnig weer!

 6. Ik kan het wel met je eens zijn, eigenlijk. Hoewel, van mij mag het wat minder regenen, dat werkt bij mij ook niet zo lekker op de gewrichten 😉
  Wat leuk die vogeltaart! Dat ga ik onthouden voor als het nog winter wordt.

  1. Nana zegt:

   Tja die regen, inderdaad, maar we mogen niet té veeleisend zijn hé Geertrude. 😉

Reacties zijn gesloten.