In de kringloop kwam ik een leuk memobord tegen. Manlief draaide al met zijn ‘waar ga je dat weer zetten’ ogen maar ik was hem net te snel af. Leuk voor de speelhoek van de kinderen, zei ik. ‘k Heb een leuk behangpapiertje om over die ‘memo’ te plakken zodat het daar perfect in het kleurenschema past.

Nu, dat stukje behang ligt nog even in de lade te wachten want voorlopig heb ik het bord toch maar zelf in gebruik genomen. Het bleek namelijk prima geschikt om in de keuken als kerstdecoratie te dienen. Wij tellen af naar 25 december…

2014-12-14 13.37.30

In het salon gebeurt het op deze manier…

2014-12-09 15.07.44

Nog 1 dag en da’s vandaag. Een dag die bestaat uit koken, koken, oh en ook koken.  Mijn menu zal tegen vanavond zo goed als klaar zijn zodat ik morgen alleen moet opwarmen, afbakken en dresseren.

Ik moet een groot offer brengen. De kinderen begrijpen dat ik zelf geen vlees wil eten maar ze hebben met een “net als vroeger gevulde kalkoen” blik hun “mama voor Kerst toch niet jouw vegetarische troep hé” eisen gesteld. En mama… tja die is gezwicht. Ze krijgen carpaccio als voorgerecht, kalkoen gevuld met mincemeat, aardappel/pastinaakpuree, relish van veenbessen/appelsien en gebakken witloof als hoofdgerecht. Zelfs voor het dessert heb ik een toegeving moeten doen; warme chocolademelk met slagroom en Maltezers. Ach waarom niet hé. Maak ik die toch lekker met amandelmelk en sojaslagroom, nah.  Oh en ‘k ga ook glühwein truffels maken en mini koekjestaartjes. Denk ik. Ofzo.

Vanavond zijn we met z’n 2. Een tête à tête bij een luie wijven diner. Ja hey, trop is teveel hoor!  ‘k Had niet gedacht dat ik dát voor elkaar zou krijgen. Een vegan feestmenu uithalen? Out of the question, dat wist ik wel. Een vegetarisch menu dan misschien? ‘k Heb het  hier op den buiten nog niet geweten maar ‘t is min of meer gelukt . Ik vond namelijk bij Albert Heijn wat naar mijn zin. Alleen nog afbakken in de oven, wat bijval maken en een dessertje. Dat zal me nog wel lukken zeker?

Voorgerecht: Vegetarische Wellington met spinazie en quinoa. Gewoon met wat kropsla erbij.

DSCN88832014

Hoofdgerecht: Noten-paddestoelenbrood. Erbij  wat van de aardappel/pastinaakpuree van het Kerstdagmenu en een, wel zelfgemaakte, chutney van rode biet en veenbesssen.

DSCN8890

Dessert: huisgemaakte vegan semifreddo van sojayoghurt met gedroogde bloemen en frambozen.

DSCN8894

My idea of Christmas, wether old-fashioned or modern, is very simple: loving others. Bob Hope

Sfeervolle en smakelijke Kerstdagen gewenst!

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. Tja ik doe hier ook wel concessies ,maar voor mezelf lekker vega hoor ,!!!!
    Fijne dagen en bedankt voor je lieve kaartje

  2. Geweldig dat je zo in de keuken bezig bent. Ik ben zelf helaas niet zo´n keukenprinses heb altijd bewondering voor mensen die hele gangen op tafel kunnen zetten. Veel plezier en eet smakelijk morgen!

  3. Ook een kerstavond met zijn tweetjes? Hier is het ook pas morgen grote drukte… en om eerlijk te zijn … ik begrijp het Nana-nageslacht volkomen… Het gaat een super kerstmenu zijn… dat zie ik met mijn ogen dicht!
    Fijn kerstfeest!

  4. Ook ik heb er aan moeten geloven ;). Ik heb Flappie gisteren met dochterlief in de pan gedaan…gaat me steeds meer en meer tegenstaan alhoewel ik een echte vleeseter ben. Maar knien in ut zoer was de wens van mijn dochter, okay maar dan leer ik het je wel was mijn antwoord zodat ze het nu ook zelf kan…
    Lieverd je kaartje en lieve engeltje zijn goed aangekomen. Dankjewel daarvoor :). Een heel fijn kerstfeest gewenst met je lieverds, wij hebben alleen vanavond bezoek van dochterlief en haar vriend, de rest van de dagen doen we rustig aan, lekker met z’n tweetjes. Dikke knuff!

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!