‘t Is een fijne Kerst geweest hé zeiden manlief en ik tegen elkaar toen we gisterenavond in de zetel ploften. Een warm feest met allemaal mensen die we graag zien. Behalve een beetje tegenslag met de gnocchi (gelukkig meteen een oplossing gevonden, daarover later meer uitleg), wat scherven en andere kleine maleuren… 


(Poppe stootte een vol champagneglas om op de parketvloer in de woonkamer, Saar liet in de badkamer een flesje parfum vallen, ikzelf zag mijn tube mascara op de tegelvloer uiteenspatten en kleine Linke zat op een onbewaakt moment op de mat met haar handjes in het potje olijven in olie) verliep alles heel vlot. We konden er wel om lachen. Als scherven geluk brengen gaan we in 2014 een topjaar tegemoet! 
Tot gisterenmiddag hadden we een vol huis en logés en na het ontbijt zijn we meteen vertrokken om de voeten onder tafel te gaan schuiven bij de schoonfamilie. Je kan je wel indenken wat de toestand van ons huis was toen we gisterenavond terug thuis kwamen. Rotzooi is geen rotzooi: het ligt alleen op de verkeerde plaats. (Henry John Temple) Een eerste opruimbeurt waarbij de logeerbedden terug werden opgeborgen drong zich gisterenavond wel op want manlief moest vandaag present zijn op het werk. Het huis is ondertussen weer spic en span, de lakens proper in de kast. 
Zonnestralen schenen vanmiddag heerlijk binnen in de huiskamer, de haard lonkte om aangestoken te worden en ik, ik was eindelijk klaar voor een momentje op mezelf. Een kopje van deze lekkernij (gepimpt met een blokje rijstmelkchocolade en een extra toef slagroom erop) mocht daarbij helpen. Misschien haak ik nog een paar toertjes aan de sjaal voor Poppe maar veel meer gaat hier vandaag niet gebeuren. Nagenieten, dat wel. Nagenieten van wat was. ‘t Is goed geweest.

Als alles is gezegd en gedaan, 
zul je uiteindelijk ontdekken 
dat hij met een stille geest 
de grootste gelukzaligheid kent. 
 
(Thomas Vaux)

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. Natuurlijk brengen scherven geluk!

  2. Heerlijk om na te genieten en bij te komen van de feestdagen! Wij gingen gisteren naar de film the hobbit deel 2, hoewel dat al wat te druk was hihi, en gaan nu een vrij weekend in!! Lovely..

  3. gewoon fijn :)<br />

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!