Een ijsje gaan eten is altijd plezant maar met home made ijs kan je wel lekker experimenteren. Ook als je, net als ik, geen ijsmachine hebt kan je zelf aan de slag. Zo maakte ik al kokos-citroenijs (Soja vanille-ijs een 20-tal minuten uit de vriezer halen en zacht laten worden. Kokosmelk, citroensap en zeste erbij. Terug in de vriezer tot weer hij weer hard is en klaar! ) Onlangs maakte ik zo ook heerlijk gemberijs. Zelfde manier maar het ijs dan mengen met vers geraspte gember, gekonfijte gemberstukjes, gembersiroop en kokosroom naar smaak. Met het ijs maak je ook overheerlijke milkshakes.
Met het kleine overschotje gemberijs dat van de week nog in de pot zat toverde ik, mits toevoeging van verse munt, muntsiroop, kokosroom en sojamelk snel een frisse shake op de tafel én op Instagram…
De eerste hap is wel wat fris…
Ijsjes lust ik altijd wel
ook al heb ik kippenvel.
Alle smaken vind ik goed
maar ik heb ze wel graag zoet.
De eerste hap is wel wat fris
toch vind ik ijs het lekkerste wat er is.
Mmmm heerlijk! Ik heb ooit eens een ijsmachine gekregen en das wel erg lekker maar ik gebruik hem nauwelijks!
Moet lekker zijn, al heb ik ze zo nog nooit geproefd. Dus als ik nog eens …. dan wil ik dat wel ….. 🙂
Voor mij hoeft ijs niet altijd zoet, hoor. Komkommerijs en tomatenijs zijn bijvoorbeeld heerlijk als aperitiefhapje op dagen als deze.
Mmmmmm lekker ik maakte ijs van watermeloen en citroen paar keer omscheppen tussen door ook heerlijk en puur