kleine kindjes worden groot mijn familie Nederland Op een ander Tips vegan

Effe pauzeren…

De babysit zomervakantie begon maandag met onze jongste. 5 maanden is ze nu en het voor het eerst mamaloos zijn liet zich merken. Ze huilde meer dan anders. ‘k Was vergeten hoe vermoeiend zo’n kleintje al kan zijn. Toch genoten van onze eerste middag zij-en-ik-tijd.

Woensdag werd onze jongste kleinzoon 2 jaar. Daarvoor trokken we met de picknickmand naar Rijsbergen voor een bezoek aan het aardbeienterras waar hij direct alle speeltuigen op de speelweide ging verkennen. Echt een aanrader voor een uitstapje met kids hoor. Natuurlijk namen we lekker verse aardbeien mee naar huis. Je kan ze er trouwens zelf ook plukken als je wil. Nadien gingen we een ijsje eten bij Alfons Ijscreaties. Het (vegan) sorbetijs is er super!

Donderdag was onze oudste (op eigen vraag) op bezoek en bleef hij ook slapen. Oorspronkelijk was de bedoeling 1 nacht maar uiteindelijk werden dat er 3. Zodoende hadden we vrijdag onze 2 jongens in huis en zaterdagavond zelfs 3 bengels. Het werd een week vol met lachen, sussen, zingen, dansen, voorlezen, tent bouwen, zwemmen, smossen, aperitieven, ijsjes eten, koekjes snoepen…

Vandaag is de tweede dag sinds vorige maandag dat ik ‘kinderloos’ ben. Allebei die dagen dien(d)en om (vooral) energie bij te tanken, te wassen/plassen en om boodschappen te doen. Morgen weer een nieuwe dag met 3 uitgelaten bengels waarvan er eentje (?) zal blijven slapen.
Ik klaag niet hoor, helemaal niet, want we genieten met volle teugen van hun aanwezigheid en zijn ook zeer geflatteerd dat ze zelf vragen om nog langer te mogen blijven dan ze ‘moeten’ maar toch, dat het heel druk is wil ik niet ontkennen. Op zo’n dagen voel ik nog meer dan anders dat ik geen gezond lijf heb en dat vind ik, een jonge oma zijnde, wel jammer. Maar bon, niks aan te doen.
Ook manlief, die wél gezond is, was groggy hoor gisterenavond en die had enkel het weekend meegemaakt. We zijn onze stoel niet meer uitgekomen en konden zo nog een stukje van de feestelijke 21ste juli meepikken op televisie. Leve koning Filip, leve België!

Tot morgen dompel ik me graag even onder met rust en stilte als compagnon.

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

  1. leef met je mee 🙂 het is genieten lijkt me. heb zelf geen kleinkinderen en als ik dan die foto's zie zo schattig ! Super gezellig maar ook super vermoeiend jah.. xxx

  2. Bijtanken, dat doet mijn moeder ook voor 2 weken nu én dan is Mijnheertje Koekepeertje weer van de partij 🙂

  3. tegen wie zegt ge't ;°)klinkt heel bekend :°)

  4. aha, rust en stilte, het kan zo een deugd doen eh…en ik kan het mij levendig voorstellen die drukte :-)<br />Maar wat zien ze er lief uit en ben er zeker van dat ze bij u met hun poepke in de boter zijn gevallen.<br />Toch tof dat jij een jonge oma kan zijn, ik zal – ook geboren in de sixties maar laat mama geworden – daar nog wel effe op moeten wachten…en tegen dan :-)<br />Maar alles heeft

Reacties zijn gesloten.