Frankrijk met vrienden Op een ander recepten vegan

l’Heure de l’apéro…

Een overlappende week in de Provence, daar maken mijn vriendin Jeannine en ik altijd gebruik van om bij mekaar op bezoek te gaan. Zij was al twee jaar niet meer daar geweest dus toen ze onlangs ginder op vakantie was kwam ze naar goede gewoonte bij ons op bezoek….

 

Dat het bijna mijn verjaardag was kwam goed uit, hadden we een extra reden om een glaasje Ricard te nuttigen. Uiteraard maken we altijd uitgebreid tijd voor hét moment van de dag in het zuiden… den aperitief. Of zoals 3-jarige Poppe zegt, aptieven. Bij ons ginder elke dag (in België enkel tijdens de weekends natuurlijk) om 11 uur een (goede) gewoonte.
Er kwamen (gekochte) toastjes met ingebakken zwarte olijven en noten, groene olijven, radijzen, kleine tomaatjes en broodstengels op tafel. Voor de man van mijn vriendin, die een echte vleeseter is, mocht een portie ‘saucissen’ niet ontbreken natuurlijk. Ik heb er absoluut geen probleem mee om dat op tafel te zien staan, zolang ik er zelf maar niet van hoef te eten. Jeannine had zelfgemaakte aioli meegebracht en ik had huisgemaakte tapenade voorzien. Een speciale (vegan, dus zonder ansjovis) versie met zwarte en groene olijven, half gedroogde vijgen (je kan ook gedroogde vijgen laten weken in wat warm water), olijfolie van bij de plaatselijke molen en verse tijm uit de tuin.
Wat er deze keer niet bij was maar ik ook wel graag op tafel zet is homemade borrel’nootjes’ op basis van kikkererwten. Ja je leest het juist, kikkererwten. Rap en makkelijk gemaakt én snel op want overheerlijk. Het recept van de borrelnootjes komt uit Vegalicious

 
Giet een blikje kikkererwten af en spoel ze om. Doe ze in een kom en meng met 1 el olijfolie, cayennepeper, zout, komijn en koriander. Leg ze verspreid op een bakplaat en bak +- 45 minuten op 180°c of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schud regelmatig even met de bakplaat om alle kanten te kans te geven om te kleuren.  Smakelijk!
 

Dit lees je misschien ook graag...

5 Reacties

 1. zegt:

  Het was een zalige dag, ik denk er nog graag aan terug!<br />

 2. zegt:

  Zalig!!!

 3. Genieten!! Ga de kikkererwten eens uitproberen. gr. Hennie

 4. zegt:

  nog 4 nachtjes werken, en dan ben ik in verlof.<br />En dan hebben wij ook de (goede) gewoonte om dagelijks ons aperitiefje te nuttigen. En vrienden zijn daarbij altijd welkom… 😉

 5. Wat een leuke tip! Ik ben dol op kikkererwten. Fijne avond.

Reacties zijn gesloten.