Aan tafel Frankrijk gedachten resto Tips vegan

Vrienden van de smaak…

Enkele maanden geleden kreeg ik een mail van Vrienden van de Smaak met een uitnodiging om deel te nemen aan de vuurdoop van hun nieuwe initiatief. In ruil moest ik mijn, eerlijke, mening over het evenement bloggen. Helaas kon ik toen niet aanwezig zijn, maar hun concept lijkt me sowieso wel iets om eens te proberen of toch tenminste op de blog in de spotlights te zetten.

Een grote lange tafel, op een unieke locatie ergens ten velde (kan letterlijk zijn) en een verrassingsmenu ter plaatse bereid door een avontuurlijke chef. Toen ik het las moest ik denken aan een schilderij dat ik verleden zomer zag in het museum van schone kunsten in Rouen…

Un Repas de Noces à Yport, uit 1886, van Albert Fourié. Lijkt me heerlijk, zo dineren!

Nu, zoals ik al eerder schreef heb ik het tegenwoordig, nu ik veelal veganistisch eet, nogal moeilijk met ‘uit eten gaan’. Niet dat ik een heilig beeleke ben en nooit eens durf, mag of kan ‘zondigen’, als je lekker eten al zondigen mag noemen, maar waar stopt het dan hé. Als ik iets doe, wil ik het goed doen en dikwijls moet ik op restaurant toegevingen doen die ik eigenlijk niet wil. Volgens Vrienden van de Smaak, en ik citeer, biedt elk diner voldoende ‘uitwijkmogelijkheden’ voor vegetariërs. ‘t Zou nochtans mooi zijn moesten ze toch overstag gaan om, al was het maar één keer, een volledig veganistische versie op poten te zetten. Ze zouden er heel wat vegan-foodies (jaja die bestaan) een plezier mee doen denk ik. Een uitdaging toch, vrienden van de smaak?

Hoe dan ook, ‘t lijkt me een topconcept waarvoor ik zeker een toegeving zou willen doen. En laat ik nu toch bijna jarig zijn zeker… hint genoeg voor de familie?

Voor meer info over de verrassende locaties van de komende diners kan je op deze link terecht.

Dit lees je misschien ook graag...