Aan tafel recepten taart vegan

Wat eten we?

Veel lekkers en allemaal 100% plantaardig!

 
  • chocolademousse (uit 500 vega gerechten, Deborah Gray)
  • stoemp van aardappel/spinazie/witloof met seitangehakt
  • wrap, humus met olijven, groenten en vegan worst
  • champignons op Indische wijze met kerstomaatjes en naanbrood (uit Vegetarisch koken – Rebo)
  • risotto met paprika, venkel, wortel en cantharellen + geroosterde paprika (eigen vegan versie van een recept uit weekendbijlage HLN)
  • de lekkerste frangipanetaart ter wereld
 

Choco’mousse’ meer een crème dan een mousse maar gewoon o-ver-heerlijk:

300 gr pure chocolade smelten en mengen met 400 gr zijden tofu, 3 el ahornsiroop en geraspte nootmuskaat. Er bestaat ook een versie met avocado, en die is ook jammie, maar het probleem is dat je die onmiddellijk moet opeten omdat de avocado anders teveel gaat doorsmaken en zelfs wat op bananensmaak gaat lijken.
 
Champignons op z’n Indisch:
225 gr prei verhitten in olie samen met 2 teentjes knoflook, 1/2 tl geraspte gember, 2 tl kerriepoeder en 1 tl garam masala. Stoven tot ze zacht zijn. Champignons toevoegen en op een laag vuur gaar laten worden. 100 gr geraspte kokospasta toevoegen en het mengsel laten koken tot de pasta is opgelost. Roer er 1 el citroensap door en breng op smaak met zout.
 
Risotto:
Groentjes aanstoven in olie tot bijna gaar. Risotto maken zoals op verpakking. Na 2/3de van de kooktijd de groenten toevoegen. Afwerken met plantaardige boter (ik gebruikte een restje knoflookboter) en edelgist (ter vervanging van Parmezaanse kaas)
 
Frangipanetaart:
Leg 1 vel bladerdeeg in een metalen vorm, prik er gaatjes in met een vork en smeer er een laagje abrikozencompôte op. Ik gebruikte confituur ‘Pêche de vigne’  (met rietsuiker, van Vergers des Alpilles uit de Provence) die ik nog in huis had. Voor de vulling meng je:  5 el zonnebloemolie, 5 el yofu, 1,5 tl amandelessence, 0,5 tl vanille-essence, 150 ml amandelmelk en 70 gram rietsuiker met 150 gram bloem, 1,5 tl bakpoeder, 0,5 tl zout en 40 gr amandelpoeder. Giet het beslag op de taartbodem en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°c.
Deze taart is makkelijk én snel en met lengtes voorsprong de lekkerste taart die ik de laatste jaren gegeten heb.
 
100% plantaardig bladerdeeg haal ik zelf bij Albert Heyn. Ik weet niet of de Belgische vestigingen dat ook verkopen maar je kan plantaardig bladerdeeg, weliswaar diepvries, in ons land ook vinden bij Aveve.

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Geweldig!<br />We hebben al een van je adresjes gedaan, in de Volkststraat. Super lekkere taart :)<br />Merci, fijn weekend!<br />Els

    1. Tof! Was het er een beetje goed? Smaken verschillen natuurlijk maar toch, &#39;k weet er nog als het nodig is! 🙂

Reacties zijn gesloten.