Wat eten we?

 

‘k Heb weer een hoop nieuwe receptjes uitgeprobeerd de voorbije weken…
* lychees in gembersiroop met munt, als dessert met een bolletje sojaijs. Met de overschot maakte ik (met sojayoghurt en cocossap erbij) de dag erna een smoothie.
* tagliatelli met peterseliepesto (kaas vervangen door edelgist), gebakken champignons en pijnboompitjes. Een volgende keer wil ik de pesto maken met sesamzaad, zoals hier.
*een vereenvoudigde versie, ‘t moest snel gaan, van een recept (1) uit het laatste Zonder Meer Magazine met linzen, champignons en zongedroogde tomaten, daarbij rijst
* variatie op appelpannenkoekjes van quinoameel (2) (uit Zonder Meer) als ontbijt
* variatie op quesadillas met rucola, vulling: een overschot van 2 soorten zelfgemaakte hummus (3), bieslook, verse champignons, tomatentapenade en gebakken ui met venkelzaad.
(1) Mijn (snelle) versie van het linzenpakketje: Een rode ui stoven in olie. Blikje linzen, champignons, zongedroogde tomaatjes erbij en laten stoven met wat citroensap, peper en zout. Doe er op het laatste gekookte rijst onder of eet die erbij.
 
(2) Ontbijt:, voor 4 pannenkoeken: Maak een beslag van 100 gram quinoameel met 10 gram maizena opgelost in 2 el water (ter vervanging van 1 ei), 250 ml sojamelk, 1 tl vanillesuiker, mespunt zout en kaneel. Goudrenet in fijne schijfjes aanbakken in wat sojaboter of olie en met deeg pannenkoekjes maken. Lekker met agavesiroop.
 
(3) Witte bonen ‘hummus‘: een blik witte bonen (met sap) in de blender samen met wat olijfolie, citroensap, zout, chilipoeder, munt en peterselie. 
Courgette hummus: In de blender: 1 teen knoflook, 1 geschilde courgette in blokjes, 2 el olijfolie, sap van 1/2 citroen, 2 el tahin, 1 tl komijn, 1 el peterselie, zout, cayennepeper.

Deze ook lezen?

One thought on “Wat eten we?

  1. Nanabee

    januari 11, 2013 at 2:20pm

    Eelgist is een onmisbaar item in de keuken! Ik mail je Marloes.

  2. Marloes Kreatief

    januari 11, 2013 at 1:21pm

    Heerlijke recepten,helemaal mijn stijl maar wat is in hemelsnaam edelgist gr marloeskreatief

Reacties gesloten.