Aan tafel als het snel moet gaan gedachten met vrienden ongewoon lekker recepten vegan

Wat eten we vandaag?

Toegegeven, wat in eerste instantie begon met af en toe geen vlees is ondertussen het tegenovergestelde geworden. Ja, de nieuwe levensstijl, want dat is het uiteindelijk, bevalt me ongelooflijk goed. Even was er wat protest van manlief toen duidelijk werd dat de goesting voor de nieuwe manier van eten er stevig in zit, maar ondertussen is dat euvel van de baan. Elke vrijdag maak ik een lijst op van recepten die ik voor de week nadien wel zie zitten. Wat ik gegeten heb komt in mijn little black book (dat eigenlijk groen is) waarnaast nu en dan een score komt. Of het voor herhaling vatbaar was, er wijzigingen aan het recept moeten gebeuren, etc.. Op de pagina ‘notities’ komt de ingrediëntenlijst van de smoothies die ik maak, een nieuw ontbijt- of lunchrecept of whatever er nog te onthouden valt. Het knoflookbrood- en pizzadeeg van Albert Heyn (100% plantaardig!!) bijvoorbeeld. Bangelijk lekker en makkelijk #vooralshetvlugmoetgaan. Een moetes om altijd in huis te hebben dus.

Wat we vanavond eten? Dat een goeie vraag. Mag ik daar nog even over nadenken? Vanavond komt er namelijk een bevriend niet-vegetarisch koppel eten (vooral hij is een overtuigd vleeseter), en ik ben er absoluut nog niet zeker van wat er juist op tafel zal komen. Waarschijnlijk iets waarbij ik voor hen een stukje vlees kan presenteren en het in mijn bord weglaat (zoals ik nu op sommige dagen al doe voor manlief) of, beter nog, iets prepareren zonder dat ze beseffen dat er geen grammetje vlees aan te pas komt. Vooraf krijgen ze soep (‘t zijn soepboeren zoals wij zeggen) en het dessert wordt denkelijk een combinatie van groente en fruit (ja, misschien een specialleke maar iets soortgelijks maakte ik al eerder en dat beviel toen ook). Foto’s volgen later. Ah ja, je bent blogger of je bent het niet hé.

Allez, misschien nog snel een receptje toevoegen? Roerbakken asperges met sesam is hier wel een gesmaakt gerecht en heel makkelijk én, soms niet weinig belangrijk, #vooralshetvlugmoetgaan snel klaar…

Sesamzaad laten kleuren in een hete pan en opzij zetten. Olie in wokpan verhitten en knoflook, gember, en witte (of groene) asperges op hoog vuur bakken tot ze bijna gaar zijn. Voeg peper en een 1/2 tl suiker toe en roerbak nog 1 minuut. Giet er 2 tl sesamolie en 1 el ketjap over en bestrooi met de sesamzaadjes. Soms wok ik ook wat oesterzwammen mee. Lekker met knoflookbrood. Echt waar, óverheerlijk!

Dit lees je misschien ook graag...