Aan tafel ongewoon lekker recepten vegan

Zo rood als een biet…

Kende da? Zo’n flater begaan dat je wel door de grond kan zakken van schaamte. Je hoofd zo rood als een biet. Volgende recepten aan je gasten voorschotelen hoort niet onder de noemer flater, tenzij je wat laat aanbranden ofzo. Als ze van biet houden natuurlijk want ja, smaken verschillen. Vroeger lustte ik het zelf ook niet zo maar ondertussen staat het toch al een paar jaar af en toe op de menu.

Gestoofde rucola met sinaasappel, aardappelpuree, gierst/maanzaadburger en rode bietencarpaccio. Ongewoon lekker…

Voor 4 personen als voorgerecht (zonder de puree of burger dan) of 2 personen (met bijval) als hoofdgerecht.

Snij vier (voorgekookte) rode bieten in dunne plakken en breng op smaak met zout en peper. Snipper een ui. Verhit olijfolie in een pan en bak aan. Pel en hak een teentje knoflook en voeg bij de ui. Hak 30 gram cashewnoten in grove stukken en voeg toe. Voeg vervolgens 100 gram rucola toe en een beetje sinaasappelrasp. Stoof dit alles. Fileer een sinaasappel en vang het vocht op. Breng op smaak met 2 tl witte wijnazijn, beetje olijfolie, zout en peper. Dresseer de borden en werk af met de gemarineerde sinaaspartjes. Druppel er tenslotte de marinade over. Smakelijk.

En dit drankje maakte ik deze week nog:

Voor 2 personen. Stop 175 gr gekookte rode biet in de blender en voeg 1,25 dl sinaasappelsap, 5 el sojayoghurt en wat ijsblokjes toe. Mix alles tot een glas mengsel en dien direct op.

Smakelijk!

Dit lees je misschien ook graag...