Welkom op Tartelette Maison.

Bloggeschiedenis:

 • 30 december 2005: Gestart met bloggen op Skynet.
 • November 2012: Life is like a pie op blogspot kwam tot leven.
 • Oktober 2014:  Vaarwel Blogger, welkom Tartelette Maison. Al zo lang bloggen, daar moest ooit een eigen website van komen. Eindelijk een eigen plek waarop ik alle drie mijn blogs heb geïntegreerd. Omdat Skynet geen export toelaat kwam er veel manueel overzetwerk aan te pas en konden de reacties uit die periode jammer genoeg ook niet mee.
 • 11 april 2016: Om de Franse taal beter te leren schrijven zijn een deel van mijn blogposts nu ook geschreven in het Frans, in beide talen of wordt een stuk van de Nederlandse tekst vertaald. Dit telt ook voor mijn account op Instagram.

Vanwaar de naam Tartelette Maison?

Tartelette verwijst ten eerste naar taart, uiteraard. Homemade (Maison) en op een ander. Ten tweede is het een verwijzing naar de vorige blog Life is like a pie. Maison verwijst zowel naar de taart (homemade) als naar ons huis en alles wat ik erover kwijt wil. Waarom in ‘t Frans? 1. Omdat ik francofiel ben en 2. omdat het gewoon mooi is.

Tartelette Maison is, zoals de naam misschien doet denken, geen zuiver kookblog. De ondertitel is duidelijk: Zoete en zoute schrijfsels over en van het huis. Ik schrijf over eten en geef eigen recepten – van het huis dus – maar schrijf evengoed over ons huis en alles/wie/wat ermee te maken heeft.

Wie is Nana?

 • Juni 2015 stapte ik op tram 5. Vrouw van manlief, moeder van zoon, dochter, én jonge oma van 5 hartediefjes (2 jongens, 3 meisjes).
 • Sinds de jaren 90 leef ik met een chronische en -voorlopig nog- ongeneeslijke ziekte.  Verder staan nog wat andere fysieke ongemakken me in de weg tijdens mijn dagelijkse bezigheden. Mijn leven heb ik helemaal anders moeten indelen en leren aanvaarden. Heb moeten leren appreciëren wat ik nog kan en niet focussen op wat niet meer kan. Ik heb een ziekte maar mijn ziekte heeft mij niet! Mijn schrijfsels over leven met een ziekte kan je vinden onder de tag chronisch ziek.
 • Ik kook al een aantal jaar plantaardig. Voor één van de kleinzoons, die behalve een melkallergie ook Eosinofiele Oesofagitis (een zeldzame chronische ziekte van de slokdarm) heeft, kook ik allergievrij. Hij was ook een aantal jaren overgevoelig voor tarwe/gluten, ei en soja. Alle recepten onder de categorie ‘allergievrij’ zijn lactosevrij, eivrij en/of glutenvrij te maken. (Let op, lees aandachtig de recepten! Alle vegan recepten die je op dit blog vindt zijn uiteraard zuivelvrij (dus zonder lactose) en zonder ei maar niet noodzakelijk glutenvrij. Is een glutenvrije versie mogelijk dan staat dat expliciet vermeld bij het recept. Ik blijf eraan werken om alles zo netjes mogelijk te krijgen. Zo hoop ik van alle recepten een mooie index te  kunnen aanbieden. Momenteel zijn Vegan zoet, Vegan zoutVeganize it, Vegan ongewone combinaties en Vegan ontbijt klaar.
 • Buitenshuis eet ik voornamelijk vegetarisch. Mijn index met restaurants kan je hier vinden.
 • Hoe ik aan mijn (nick)naam Nana kom lees je hier.
 • Ik ben o.a. professionele genieter, familiemens en francofiel. Gek op alles over wonen, zoet, koffie, hartjes, mooie koffiekopjes, wolken, Sarah Kay, Ricard, kringwinkelen en natuurlijk de Provence, die verschillende weken per jaar fungeert als onze tweede thuis.
 • Een paar persoonlijke weetjes geef ik nog prijs, de rest moet je zelf ontdekken.

banner0007tmrond

Hoe ga je op ontdekking in dit blog?

 • Manier 1, uitgebreid : Klik op een categorie in de menubalk bovenaan de startpagina voor alle posts binnen die categorie. Via het dropdown menu ga je naar naar een specifiek, uitgelicht, onderwerp.
 • Manier 2, shortcut: In de slider komen 5 (eigen) foto’s voorbij die elk staan voor een categorie. Klik je daar op de ‘meer lezen’ link dan krijg je alle posts die onder die (algemene) categorie geschreven zijn.
 • Manier 3, tags: Voor posts binnen een specifiek onderwerp kan je ook op één van de tags onderaan de desbetreffende post klikken. De meest gebruikte vind je in de tagcloud onderaan in de footer van mijn blog.
 • Alle foto’s zijn eigen werk. Wil je iets gebruiken gelieve dit dan even te vragen via mail.
 • Dit blog volgen kan via bloglovin’,  RSS-feed of Google +
 • Je kan me ook vinden/volgen op Twitter, InstagramPinterest en Blogmadammen.be.

Veel leesplezier!

Mij contacteren?  Klik hier

 

11 gedachten over “Over Tartelette Maison

 • 26 oktober 2014 om 22:03
  Permalink

  Leuk om te lezen, ik wist al een paar dingen maar er zitten ook nieuwe weetjes tussen 🙂 Veel succes met je eigen stekje!

  Beantwoorden
 • 5 november 2014 om 11:05
  Permalink

  Wooohooo! Wat gaaf je eigen site! Ziet er al goed uit, en je staat nog steeds gewoon in mijn overzicht .. wonderbaarlijk. Toch eens gaan rondsnuffelen op je “hulplijn” 😉

  Veel plezier met je mooie aanwinst! Stoer ook 😉

  Beantwoorden
  • 5 november 2014 om 12:15
   Permalink

   🙂 Bedankt hoor José en welkom! Zo blij dat het doorschakelen van de feed van blogspot me gelukt is en jij hem dus ‘nog’ kan zien. Je kan nu natuurlijk ook gewoon de feed van de nieuwe stek beginnen volgen hé. 😉 Het RSS-icoontje staat bovenaan.

   Beantwoorden
 • 12 november 2014 om 17:24
  Permalink

  Na je reactie op mijn blog, belandde ik op de jouwe, en wat ben ik daar blij om! Volgende keer dat er een dagje Antwerpen op de planning staat, kom ik hier zeker inspiratie opdoen 😉

  Beantwoorden
 • 28 december 2014 om 16:57
  Permalink

  Hoi Nana,
  Ik had je reactie over het borduurwerk (van het concert des levens) gezien en daarna heb ik er niet meer aan gedacht. Jij was de enige die reageerde, dus ik wil het je graag sturen. Moet je twee dingen doen: mij je adres sturen en volger worden.
  Sorry voor de late reactie, maar beter laat dan nooit moet je maar denken. Ha, beter laat dan nooit, dat zou ook heel goed op een borduurwerk passen, vind je niet?
  Groet van Bettie

  Beantwoorden
 • 6 januari 2015 om 21:11
  Permalink

  hallo,
  wat een fijne blog met heel veel variatie.
  zelf nog maar bezig met bloggen en ik kan hier veel inspiratie op doen.
  ik kijk uit hier te grasduinen.

  gr,
  oh lady bake

  Beantwoorden
 • 17 maart 2015 om 19:02
  Permalink

  Hallo,

  Ik hab pas vorige week je leuke blog ontdekt & ik vind het een erg toffe blog. Je schrijft erg aangenaam & entertained ook! Ik heb al een paar recpeten gemaakt & ze waren erg jummy ook! 🙂 Ikzelf heb al 8 jaar chronische pijn in beide benen & armen. Mijn man & ik eten 5x/week vegan. Ik blog er ook over op mijn Engelstalige blog. Ik heb 268 vegan recpten op mijn blog die jou zeker kunnen bekoren!

  Groetjes van een foodie uit Mechelen! 🙂

  Beantwoorden
  • 19 maart 2015 om 17:40
   Permalink

   Welkom op mijn blog Sophie. Altijd fijn om andere blogs te leren kennen met vegan recepten hé. Ik kom zeker eens piepen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.