Welkom op Tartelette Maison.

Bloggeschiedenis:

 • December 2005: Gestart met bloggen. Al zo lang bloggen, daar moest ooit een eigen website van komen. Oktober 2014: Eindelijk een eigen plek waarop ik alle drie mijn oude blogs heb geïntegreerd. Omdat Skynet geen export toeliet kwam er veel manueel overzetwerk aan te pas en konden de reacties uit die periode jammer genoeg ook niet mee.
 • 11 april 2016: Soms zijn een klein deel van mijn blogposts (vooral de recepten) ook geschreven in het Frans, in beide talen of wordt een stuk van de Nederlandse tekst vertaald. Dit geldt ook voor mijn account op Instagram.

Vanwaar de naam Tartelette Maison?

Tartelette verwijst ten eerste naar taart, uiteraard. Homemade (Maison) en op een ander. Ten tweede is het een verwijzing naar de vorige blog Life is like a pie. Maison verwijst zowel naar de taart (homemade) als naar ons huis en de mensen die er wonen en komen en alles wat ik daarover kwijt wil. Waarom in ‘t Frans? 1. Omdat ik provencofiel ben en 2. omdat het gewoon mooi is.

Tartelette Maison is, zoals de naam misschien doet denken, geen kookblog. Ik schrijf over eten en geef eigen recepten – van het huis dus – maar schrijf evengoed over ons huis en alles/wie/wat ermee te maken heeft.

Wie is Nana?

 • Geboren in 1965. Vrouw van manlief, moeder van zoon en dochter, én oma van 6 :  3 jongens en 3 meisjes.
 • Sinds de jaren 90 leef ik met een auto-immuunziekte. De ziekte is chronisch en -voorlopig nog- ongeneeslijk.  Verder staan nog wat andere fysieke ongemakken me in de weg tijdens mijn dagelijkse bezigheden. Mijn leven heb ik helemaal anders moeten indelen en leren aanvaarden, moeten leren appreciëren wat ik nog kan en niet focussen op wat niet meer kan. Ik heb een ziekte maar mijn ziekte heeft mij niet.
 • Ben flexitariër (dus geen veganist maar kook dikwijls plantaardig, bakken vrijwel altijd). Alle recepten onder de categorie ‘allergievrij’ zijn lactosevrij, eivrij en/of glutenvrij te maken. (Let op, lees aandachtig de recepten! Alle vegan recepten die je op dit blog vindt zijn uiteraard zuivelvrij (dus zonder lactose) en zonder ei maar niet noodzakelijk glutenvrij. Is een glutenvrije versie mogelijk dan staat dat expliciet vermeld bij het recept. Er zijn verschillende indexen beschikbaar zoals zoet, zoutVeganize it, ontbijt, ongewoon lekker etc te vinden. Alle posts over eten staan onder de categorie ‘Aan tafel‘.
 • Mijn index met restaurants waar je eventueel ook lekker vegetarisch en/of vegan kan eten kan je hier vinden.
 • Ik ben o.a. professionele genieter, familiemens en provencofiel. Interesses: collages maken, wandelen, schrijven, wonen, bakken, Ricard, kringwinkelen, upcyclen en natuurlijk de Provence, die vele weken per jaar fungeert als onze tweede thuis.
 • Ik hou van lente, zomer, zon, lachen, zingen, sjauwelen, blauw, oker, lezen, aperitieven, op allerlei manieren creatief bezig zijn, brocante en vintage, wandelen,…
banner0007tmrond
 • Alle foto’s (zowel © Lifeislikeapie, © Nana als © Tartelette Maison) zijn eigen werk. Wil je iets gebruiken gelieve dit dan even te vragen via mail.
 • Dit blog volgen kan via bloglovin’,  RSS-feed
 • Je kan me ook vinden/volgen op InstagramPinterest

Veel leesplezier!

Mij contacteren?  Klik hier

11 Reacties

 1. Hallo,

  Ik hab pas vorige week je leuke blog ontdekt & ik vind het een erg toffe blog. Je schrijft erg aangenaam & entertained ook! Ik heb al een paar recpeten gemaakt & ze waren erg jummy ook! 🙂 Ikzelf heb al 8 jaar chronische pijn in beide benen & armen. Mijn man & ik eten 5x/week vegan. Ik blog er ook over op mijn Engelstalige blog. Ik heb 268 vegan recpten op mijn blog die jou zeker kunnen bekoren!

  Groetjes van een foodie uit Mechelen! 🙂

  1. Nana zegt:

   Welkom op mijn blog Sophie. Altijd fijn om andere blogs te leren kennen met vegan recepten hé. Ik kom zeker eens piepen.

 2. hallo,
  wat een fijne blog met heel veel variatie.
  zelf nog maar bezig met bloggen en ik kan hier veel inspiratie op doen.
  ik kijk uit hier te grasduinen.

  gr,
  oh lady bake

 3. Hoi Nana,
  Ik had je reactie over het borduurwerk (van het concert des levens) gezien en daarna heb ik er niet meer aan gedacht. Jij was de enige die reageerde, dus ik wil het je graag sturen. Moet je twee dingen doen: mij je adres sturen en volger worden.
  Sorry voor de late reactie, maar beter laat dan nooit moet je maar denken. Ha, beter laat dan nooit, dat zou ook heel goed op een borduurwerk passen, vind je niet?
  Groet van Bettie

  1. Super! Ik mail je.

 4. Na je reactie op mijn blog, belandde ik op de jouwe, en wat ben ik daar blij om! Volgende keer dat er een dagje Antwerpen op de planning staat, kom ik hier zeker inspiratie opdoen 😉

  1. Oh dat is fijn! Altijd welkom. 😉

 5. Wooohooo! Wat gaaf je eigen site! Ziet er al goed uit, en je staat nog steeds gewoon in mijn overzicht .. wonderbaarlijk. Toch eens gaan rondsnuffelen op je “hulplijn” 😉

  Veel plezier met je mooie aanwinst! Stoer ook 😉

  1. 🙂 Bedankt hoor José en welkom! Zo blij dat het doorschakelen van de feed van blogspot me gelukt is en jij hem dus ‘nog’ kan zien. Je kan nu natuurlijk ook gewoon de feed van de nieuwe stek beginnen volgen hé. 😉 Het RSS-icoontje staat bovenaan.

 6. Leuk om te lezen, ik wist al een paar dingen maar er zitten ook nieuwe weetjes tussen 🙂 Veel succes met je eigen stekje!

  1. Dank je Trui!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.