Over Tartelette Maison

Welkom op Tartelette Maison.

Bloggeschiedenis:

  • December 2005: Gestart met bloggen op Skynet.
  • November 2012: Life is like a pie op Blogspot kwam tot leven.
  • Oktober 2014:  Vaarwel Blogger, welkom Tartelette Maison. Al zo lang bloggen, daar moest ooit een eigen website van komen. Eindelijk een eigen plek waarop ik alle drie mijn blogs heb geïntegreerd. Omdat Skynet geen export toelaat kwam er veel manueel overzetwerk aan te pas en konden de reacties uit die periode jammer genoeg ook niet mee.
  • 11 april 2016: Om de Franse taal beter te leren schrijven zijn een klein deel van mijn blogposts (vooral de recepten) nu ook geschreven in het Frans, in beide talen of wordt een stuk van de Nederlandse tekst vertaald. Dit geldt ook voor mijn account op Instagram.

Vanwaar de naam Tartelette Maison?

Tartelette verwijst ten eerste naar taart, uiteraard. Homemade (Maison) en op een ander. Ten tweede is het een verwijzing naar de vorige blog Life is like a pie. Maison verwijst zowel naar de taart (homemade) als naar ons huis en alles wat ik erover kwijt wil. Waarom in ‘t Frans? 1. Omdat ik francofiel ben en 2. omdat het gewoon mooi is.

Tartelette Maison is, zoals de naam misschien doet denken, geen zuiver kookblog. De ondertitel is duidelijk: Zoete en zoute schrijfsels over en van het huis. Ik schrijf over eten en geef eigen recepten – van het huis dus – maar schrijf evengoed over ons huis en alles/wie/wat ermee te maken heeft.

Wie is Nana?

  • Juni 2015 stapte ik op tram 5. Vrouw van manlief, moeder van zoon, dochter, én jonge oma van 5 hartediefjes (2 jongens, 3 meisjes).
  • Sinds de jaren 90 leef ik met een chronische en -voorlopig nog- ongeneeslijke ziekte.  Verder staan nog wat andere fysieke ongemakken me in de weg tijdens mijn dagelijkse bezigheden. Mijn leven heb ik helemaal anders moeten indelen en leren aanvaarden, moeten leren appreciëren wat ik nog kan en niet focussen op wat niet meer kan. Ik heb een ziekte maar mijn ziekte heeft mij niet!
  • Ik kook al een aantal jaar plantaardig. Voor één van de kleinzoons, die behalve een melkallergie ook Eosinofiele Oesofagitis (een zeldzame chronische ziekte van de slokdarm) heeft, kook ik allergievrij. Hij was ook een aantal jaren overgevoelig voor tarwe/gluten, ei en soja. Alle recepten onder de categorie ‘allergievrij’ zijn lactosevrij, eivrij en/of glutenvrij te maken. (Let op, lees aandachtig de recepten! Alle vegan recepten die je op dit blog vindt zijn uiteraard zuivelvrij (dus zonder lactose) en zonder ei maar niet noodzakelijk glutenvrij. Is een glutenvrije versie mogelijk dan staat dat expliciet vermeld bij het recept. Ik blijf eraan werken om alles zo netjes mogelijk te krijgen. Er zijn verschillende indexen beschikbaar zoals Vegan zoet, Vegan zoutVeganize it, en Vegan ontbijt etc te vinden onder de categorie ‘Aan tafel‘.
  • Buitenshuis eet ik voornamelijk vegetarisch. Mijn index met restaurants kan je hier vinden.
  • Hoe ik aan mijn (nick)naam Nana kom lees je hier.
  • Ik ben o.a. professionele genieter, familiemens en francofiel. Interesses: schrijven, wonen, plantaardig bakken, koffie, Ricard, kringwinkelen, upcyclen en natuurlijk de Provence, die verschillende weken per jaar fungeert als onze tweede thuis.
  • Een paar persoonlijke weetjes geef ik nog prijs, de rest moet je zelf ontdekken.

banner0007tmrond

Veel leesplezier!

Mij contacteren?  Klik hier

One thought on “Over Tartelette Maison

  1. Sophie

    maart 17, 2015 at 7:02pm

    Hallo,

    Ik hab pas vorige week je leuke blog ontdekt & ik vind het een erg toffe blog. Je schrijft erg aangenaam & entertained ook! Ik heb al een paar recpeten gemaakt & ze waren erg jummy ook! 🙂 Ikzelf heb al 8 jaar chronische pijn in beide benen & armen. Mijn man & ik eten 5x/week vegan. Ik blog er ook over op mijn Engelstalige blog. Ik heb 268 vegan recpten op mijn blog die jou zeker kunnen bekoren!

    Groetjes van een foodie uit Mechelen! 🙂

    • Auteur

      Nana

      maart 19, 2015 at 5:40pm

      Welkom op mijn blog Sophie. Altijd fijn om andere blogs te leren kennen met vegan recepten hé. Ik kom zeker eens piepen.

  2. ohladybake

    januari 6, 2015 at 9:11pm

    hallo,
    wat een fijne blog met heel veel variatie.
    zelf nog maar bezig met bloggen en ik kan hier veel inspiratie op doen.
    ik kijk uit hier te grasduinen.

    gr,
    oh lady bake

  3. Bettie

    december 28, 2014 at 4:57pm

    Hoi Nana,
    Ik had je reactie over het borduurwerk (van het concert des levens) gezien en daarna heb ik er niet meer aan gedacht. Jij was de enige die reageerde, dus ik wil het je graag sturen. Moet je twee dingen doen: mij je adres sturen en volger worden.
    Sorry voor de late reactie, maar beter laat dan nooit moet je maar denken. Ha, beter laat dan nooit, dat zou ook heel goed op een borduurwerk passen, vind je niet?
    Groet van Bettie

  4. Silke

    november 12, 2014 at 5:24pm

    Na je reactie op mijn blog, belandde ik op de jouwe, en wat ben ik daar blij om! Volgende keer dat er een dagje Antwerpen op de planning staat, kom ik hier zeker inspiratie opdoen 😉

    • Auteur
  5. José

    november 5, 2014 at 11:05am

    Wooohooo! Wat gaaf je eigen site! Ziet er al goed uit, en je staat nog steeds gewoon in mijn overzicht .. wonderbaarlijk. Toch eens gaan rondsnuffelen op je “hulplijn” 😉

    Veel plezier met je mooie aanwinst! Stoer ook 😉

    • Auteur

      Nana

      november 5, 2014 at 12:15pm

      🙂 Bedankt hoor José en welkom! Zo blij dat het doorschakelen van de feed van blogspot me gelukt is en jij hem dus ‘nog’ kan zien. Je kan nu natuurlijk ook gewoon de feed van de nieuwe stek beginnen volgen hé. 😉 Het RSS-icoontje staat bovenaan.

  6. Miss Creatuurtje

    oktober 26, 2014 at 10:03pm

    Leuk om te lezen, ik wist al een paar dingen maar er zitten ook nieuwe weetjes tussen 🙂 Veel succes met je eigen stekje!

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.