Gerechten met een onverwacht ingrediënt

muffin appel chocolade vegan Vegan muffins en een rooibos latte - Nu ik met mijn hand niet alles kan doen moet manlief helpen met koken. Laat ons zeggen dat dit een heel leuke bijkomstigheid is. Of voor het eerst samen bakken …
cake zonder ei zonder melk Coronabake, ontbijten met theecake - Je zou deze cake als snelle hap onderweg naar je werk in de auto kunnen opeten maar thuis van de keuken naar je werkplek eet hij ook lekker weg hoor. …
woudvruchten theesaus vegan ontbijt Coronabake, flensjes met theesaus als ontbijt - Laat me zeggen dat ik eerder een koffiemadame ben. Toch kan thee me soms ook bekoren. Kamillethee om te relaxen en slaperig te worden bijvoorbeeld. Vruchtenthee ligt me iets minder …
Coronadagboek, koken met restjes - Mijn grootvader zaliger had in zijn leven 2 oorlogen meegemaakt, hij wist waarover hij sprak. Wij vonden hem vooral een zeurpiet. Aardappelschillen, yeah sure. Wisten wij veel als kleine dreumesen!  …
alpro gezond ontbijt vegan Gezond ontbijten tijdens de hittegolf… - Na de heetste dag ooit in de Provence maken we nu ook de heetste dag ooit in de Kempen mee. Dat vraagt om een aangepast menu. Ontbijtijs, wat denk je? …
Onkruid als ontbijt ~ De mauvaise herbe au petit déj… - Ik ben fan van wilde bloemen en ga regelmatig op zoek naar mooie boeketten. Je kan er ook mee koken maar dát doen bleek voor manlief een stap te ver. …
Recept risotto met muntthee en groene groenten ~ Risotto au thé à la menthe - Ben jij ook zo zot van risotto? Dan moet je zeker dit recept eens uitproberen. Risotto met muntthee is verrassend lekker en zeer simpel om te maken. Een ideaal lentegerecht. …
Het ultieme vegan kerstmenu… - Hét ultieme kerstmenu waarmee je iedereen in de familie tevreden stelt zonder dat je jezelf als vegetariër of veganist moet wegcijferen. Iedereen gaat je feliciteren met je origineel feestmenu.  In …
Suikervrije muffin met banaan en spinazie, vegan ~ Muffins bananes/épinards - Hoeveel mensen hebben er ‘s morgens niet te weinig tijd om te ontbijten en/of stoppen hun kinderen een (ontbijt)koek in de handen om in de auto op te eten? Dat …
Pompoencake met speculoostopping, vegan ~ Cake au potiron sucré… - Een cake waar iedereen hier van smult… pompoencake, vegan en zonder vetstof. Ik serveer hem bij de koffie of als ontbijt met vers fruit of zelfgemaakte confituur. Cake als ontbijt, …
Aan tafel! Vegan hartige gerechten en ontbijt, index… - Naast de indexen voor zoet, ongewoon lekker en geveganiseerde recepten nu ook online, alle vegan hartige recepten (tag: zout) en heerlijke ontbijtjes!   Liever niet zelf koken of weekendje weg? …
Chocoladetruffels met wortel en rum ~Truffes au chocolat, carottes et rhum, vegan - ​ Groenten als basis in een zoet gerecht, ik merkte al eerder dat er lekkere combinaties mogelijk zijn. Deze truffels probeerde ik uit en zijn meteen goedgekeurd. Je kan er, …
Soupe au chocolat et de la bière Trappiste - Soupe. C’était le thème du jour sur Instagram (challenge #flowpetitsplaisirs de Flow magazine France) hier. Et là je me suis rappelée un dessert délicieux… Voici la recette. Vous faites chauffer 2 dl de …
Zoete pancakes met spinazie ~ Pancakes sucrés aux épinards - Weer een item voor de categorie ‘ongewoon lekker‘. Als de combinatie spinazie/banaan kan in een smoothie zal het ook wel lekker zijn in andere gerechten dacht ik zo. Dus creëerde …
Desserts aux légumes, groenten in desserts… - Et si vous intégriez des légumes à vos desserts!? Eh bien oui. Vous serez surpris par le moelleux qu’ils apportent. Des légumes dans les sucrées c’est: reduire le sucre reduire …
Dessert aux asperges… - Une dessert pour ceux qui osent. Panna cotta – sucré – aux asperges blanche avec des fraises. Een dessert voor de durvers. Panna cotta van witte asperges met aardbeien. Ingrédients 2 …
Spruitjes, Choux de Bruxelles… - Gekookte spruitjes, ik lust ze niet. Als ik nog maar aan de weeïge smaak denk word ik al misselijk. Ze bakken is een goede oplossing. Nog beter door er extra …
ontbijten vegan avocado alpro Ontbijt eens met avocado… - Een gewoon lekker recept met een ongewoon ingrediënt, daar ben ik altijd voor te vinden. Avocado als ontbijt bijvoorbeeld. Samenstellen is heel simpel… Ervan genieten ook… Sojayoghurt (ik gebruikte kokos …
Vegan amuse à la Peter Goossens… - Njam TV kunnen we niet kijken want we hebben Proximus TV. Maarrrrr… sinds kort zend VIER overdag sommige programma’s uit. Zo kwam het dat ik onlangs bij het zappen bleef hangen …
All you can’t eat… - Sommige mensen mogen niet alles eten wegens een ziekte of allergie. Als je nog niet thuis bent in de materie is het echt zoeken naar hoe en wat.  We konden …
Snelle koek… - Als het snel moet gaan, als er onverwachts volk komt, als je kindjes wil entertainen, als je zin hebt in iets zoets; als het lekker moet zijn… Dan neem je …
November Vegan Challenge maand… -   November is niet alleen geefmaand maar ook Vegan Challenge maand. Tegelijkertijd maak ik er een glutenvrije challenge van en probeer af en toe wat dingen uit. De keuken is …
Dat moest ik écht proberen… -   Geen room, geen eieren… dat is dus nooit meer een lekkere crème brûlée eten. Jammer, héél jammer want het was één van mijn lievelingsdesserts. Maar kijk, kwam ik daar …
Passionate about chocolate… -   Een paar lekkere receptjes, mét chocolade natuurlijk. Chocoladesoep met trappistenbier en chocolade-pindakaas muffins.       Voor dit chocoladesoepje met donker trappistenbier breek je 100 gr pure chocolade in stukken. Zet …
Dat smaakt naar vakantie… -     …zo’n mand met zuiderse groenten. Je maakt er de simpelste (én tegelijk verrassend) gerechten mee die je in gedachten zo naar de Provence katapulteren… Geprakte aardappelen met olijf. Stoom …
Lente op mijn bord… - De dagen worden langer en lichter, heerlijk! Planten en bloemen hebben dat ook door en beginnen stilaan kleur te krijgen. Jammer genoeg kan ik over mijn lijf in die figuurlijke …
Wat eten we? - Heb ik me gisteren schrijfgewijs toch weer een ietsiepietsie laten gaan hé, en ‘k had nog zo voorgenomen om het niet te doen. Als je zelf kan kiezen waar je …
Eerlijk verdelen? - De dagen na of tussen de feestdagen is het meestal restjes eten geblazen. Geen erg want het was allemaal lekker. Helaas…. ‘t is zo goed als op. Oók de desserts. …
Zo rood als een biet… - Kende da? Zo’n flater begaan dat je wel door de grond kan zakken van schaamte. Je hoofd zo rood als een biet. Volgende recepten aan je gasten voorschotelen hoort niet …
Zomer in mijn bord… - Als het buiten niet wil zomeren dan haal ik de zomer toch gewoon naar binnen. In mijn bord met deze salade bijvoorbeeld… ‘t Is heel simpel: Doe in een bord …
Hemelse modder… - “Klinkt heerlijk! Ben nu toch wel érg benieuwd wat je van mijn hemelse modder (chocolademousse) uit Puur Plantaardig vindt… 🙂 liet Jacinta Bokma van devegetarier.nl over haar recept weten via …
Ik durv… - In een vegetarisch restaurant kan een alles-eter makkelijk iets naar zijn/haar goesting vinden heb ik al een paar keer ondervonden als ik met vriendinnen op stap ga. Madre Tierra in …
Ongewoon lekker… - Het etentje met vrienden van verleden week kon niet doorgaan omdat manlief een migraine aanval had gekregen in de namiddag. Het dessert dat ik wilde maken stak zo mijn ogen …
Wat eten we vandaag? - Toegegeven, wat in eerste instantie begon met af en toe geen vlees is ondertussen het tegenovergestelde geworden. Ja, de nieuwe levensstijl, want dat is het uiteindelijk, bevalt me ongelooflijk goed. …