België

Boudelotocht…

Sinds kort proberen we op zondag steevast een wandeling te plannen. De Boudelotocht in Klein-Sinaai (Stekene) was de tocht die we vorige week zondag liepen.

‘De meersen en bossen rond de Boudelo-abdij liggen op je wandelparcours‘ stond er vermeld bij de info en ik wreef voor vertrek al in mijn handen bij het nakende plezier om zoveel fotomateriaal. De abdij was in Klein-Sinaai gevestigd tussen de 12de en de 17de eeuw. Was, want in 1578 verwoest door Gentse calvinisten, maar daar had ik natuurlijk overgelezen. Ergens toch een schrale troost voor de beperking van mijn bijna energieloze digitaaltje om ineens bij het minpunt van de dag te beginnen. Ik dacht een extra set opgeladen batterijen mee te hebbben maar die bleken defect. Het positieve is dat ik het al merkte bij het begin van de wandeling en zodoende kon er toch selectief wat gefotografeerd worden.

Een paar dingen zijn me bijgebleven…

Veel Mariabeeldjes gezien op onze tocht. Het leek met momenten wel bijna een kapellekesbaan. Bij het zien van het autowrak bij één ervan moest ik terugdenken aan mijn jeugd. Achter onze tuin was een weide waar we speelden en daar stond ook een autowrak. Nooit geweten van wie het was, het 2 PK’tje. We speelden er moederke en vaderke in. Buurjongen Jowan was de vader en ik de moeder. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes waren de kids. Noem het maar een kroostrijk gezin. Ik denk dat we bijna de hele wereld afreisden met ons karretje. Zeer mooie herinneringen.

Af en toe ging de wandeling het bos in en dat ging al eens gepaard met het getok van een alerte specht. In de bebouwde delen viel mijn oog op het bord van de winkelbus. (Een initiatief van de gemeente om de mensen zonder auto naar de winkels en de zaterdagmarkt te lokken.) Het bestaat blijkbaar in heel wat gemeenten maar ik had het nog nooit gezien.

Het laatste stuk ging langs het Stiltepad (tegelijk een poëziepad) en de Stekense vaart. Heerlijk stappen door de prachtige ‘stilte’ van de natuur.

Momenteel zijn we ergens in de eigen provincie op pad en breien we tegen de avond samen met kids en kleinkids nog een leuk einde aan het weekend.

Dit lees je misschien ook graag...