België

Coronadagboek, naar de Provence in de Ardennen.

September, voor de 3de keer op rij geen trip naar de Provence. Het werden de Ardennen, en man wat hebben die ons verrast. Het had alles wat we nodig hadden.

Voor het eerst sinds lang gingen we op hotel, weliswaar eentje dat zeer coronaproof was. Gulzig na een heel jaar zonder vakantie te zijn geweest.

Op hotel gaan was met momenten heel bevreemdend. Een mondmasker is ondertussen een goed ingeburgerd accessoire geworden en dat de hotelkamers grondig gekuist werden zal je ook geweten hebben. Toch hebben die paar dagen ons doen ontspannen en de vakantiesfeer gegeven die we onder de gegeven omstandigheden niet echt hadden verwacht.

Nu, vakantie nemen in coronatijden… het was wat! Alleen al een kerk bezichtigen was bizar en verstopte de ongewone situatie niet…

Ons uitgangspunt was het zoeken van plaatsen en hoekjes waar we ons in de Provence waanden. En of dat gelukt is! Natuurlijk mocht ons gebruikelijke aperitiefje niet ontbreken. Waar we in de Provence blindelings onze weg weten namen we dit keer toch maar toevlucht tot een reisgids en wat folders.

Zo ontdekten we het mooie dorp Chassepierre dat één en al zuiders charme uitstraalt. 

We kwamen langs de Onze-Lieve-Vrouwabdij van Saint Remy – Rochefort waar het bekende trappistenbier Rochefort wordt gebrouwen. Helaas was het gesloten voor bezoekers.

maar evengoed in een dorp met die naam. Hoe Provençaalser kon het worden.  

Prachtige kastelen en torens in overvloed die aan het zuiden deden denken. Lavendel inbegrepen.

Natuurlijk mocht een bezoek aan het dorp Torgny in de Gaumestreek niet ontbreken. Men noemt het er niet voor niets de Belgische Provence!

Terugkeren naar de Ardennen zullen we zeker en vast nog doen. Waarschijnlijk in iets betere tijden dan. We hebben echt de wandelmicrobe terug te pakken. Dachten we dat we alleen daar Provencevibes zouden vinden dan dachten we dat wel verkeerd. Ook in onze eigenste Kempen vonden we onze gading, maar dat lees en zie je later.

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Fijn, dat jullie zo hebben kunnen genieten!

Reacties zijn gesloten.