coronawandeling nvz sint antonius zoersel
België gedicht Tips

Coronawandeling van Natuurvrienden Zoersel, Sint Antonius

Onze eerste wandeling van het jaar was een coronawandeling van wandelclub Natuurvrienden Zoersel. Vertrekken deden we achter de kerk in Sint Antonius Zoersel. Je had de keuze uit 4 afstanden.

Aangezien ik weken out was geweest door problemen met o.a. mijn voet kozen we voor een kleine afstand, zoveel mogelijk vaste ondergrond en een plek waar we goed onze weg kenden. Dit laatste met als reden dat we zo de kortste weg terug naar de auto konden stappen mocht het toch te hoog gegrepen zijn.

De wandeling ging langs velden en boerderijen en verder langs een stuk woonwijk om zo via kerkwegels terug tot aan de kerk te komen. Ik spotte een hart (die app ik dan meestal door naar de kleindochters) en waande me op gegeven moment even in de Provence.

Bij het Pigeon Experience Center aan de Raymond Delbekestraat bewonderden we een gevelgrote muurschildering van een prijsduif. Dit kunstwerk werd in februari verleden jaar gemaakt door Smates en noemt Make Pigeons great again. Net nog las ik in de krant dat het de negende plaats had gehaald in de beste Belgische straatkunst van Street Art Antwerp.

De wandeling sloten we af langs de Kerhoflei waar ik deze mooie tekst van “Lizismore” tegenkwam.

Het weer zat mee en we liepen afwisselend door groen en door bebouwing, net zoals wij het graag hebben. Al bij al was dit een mooie wandeling. Onze volgende NVZ wandeling verliep niet zo vlotjes maar dat is een ander verhaal.

De wandelingen vertrekkende vanuit Sint Antonius Zoersel zijn momenteel niet meer afgepijld. Wie een coronawandeling van NVZ wil doen kan tot 20 februari vertrekken achter de kerk in Zoersel dorp.

Aangezien de officiële wandeling voorlopig nog niet doorgaan trekken de coronawandelingen van de wandelclubs veel volk aan. Een overzicht van deze wandelingen (klik) kan je op de wandelblog van Wandelsport Vlaanderen vinden. Tip: Tussen twaalf en één eet iedereen. Thuis. Vertrek kort voor de middag om te veel volk te vermijden.

Dit lees je misschien ook graag...