België kringwinkel enzo mijn huis mijn tuin

Dag van de kringwinkel 2016 met een extraatje…

15 oktober ging hij dit jaar door, de dag van de kringwinkel, en mits wat schuifwerk in de agenda is het ons gelukt om in de namiddag te gaan. Langs 4 winkels zelfs. De buit was niet groot maar toch de moeite. Enkele van gekochte spulletjes stonden zelfs al een poosje op ons verlanglijstje.

Op zo’n speciale kringwinkeldag moet je eigenlijk al bijna aan de deur staan als de winkel opengaat. Met de retrodag eerder dit jaar – en de grote menigte die aan de deur stond te wachten – nog vers in gedachten zie ik dat hoegenaamd niet meer zitten. Ik hoorde trouwens van andere bezoekers dat het er eerder op de dag bij sommige kringwinkels inderdaad net zo aan toe was gegaan. Een massa volk en een veel te kleine deur waar iedereen tegelijk door wilde wringen toen die opende. Niet aangenaam. Enfin, we kwamen dus in de loop van de namiddag langs Herselt, Herentals, Kessel en Zandhoven. En dan zie je aan de kassa mensen voor je staan die net die dingen afrekenen waar jij had op gehoopt. Valt regelmatig voor hoor.

In Herselt (thema landelijk wonen, wilde ik absoluut eerst doen) gingen we buiten met een vierkanten houten dienblad en een deurkrans die momenteel aan het speelhuisje van de kinderen hangt.

img_20161015_165420

In Herentals trok ik rechtstreeks naar de kledingrekken. Ja hoor, ik geef grif toe dat een groot deel van mijn kledij tweedehands is. Meestal is dat merkenkledij, puur om de kwaliteit. Er is nog niemand die me gezegd heeft dat ik er ouderwets of slordig uitzie. De buit was toch zeer de moeite. Altijd fijn als de spullen die leuk zijn ook passen. De originele inrichting van de pashokjes kan ik trouwens ook smaken.

img_20161015_102331-collage

Toen we bij de winkel in Kessel (thema retro en vintage) kwamen was het al laat in de namiddag maar toch was er nog veel volk. Een dame snapte recht voor mijn neus een tafeltje weg dat ik in het vizier had. Jammer, want in gedachten stond het al op ons terras in de Provence. Verder zag ik niet veel bijzonders.

img_20161015_142754

Hoewel, ‘t is te zeggen… Toen ik langs de rekken met vintage kledij liep zag ik een herkenbaar stofje. De paarse jurk waarop mijn oog viel had ik vroeger zelf gedragen toen ik een jaar of 16 was. De spiegel die me figuurlijk werd voorgehouden deed niet echt deugd. Begin ik nu dan écht oud te worden!? Uiteindelijk gingen we hier met lege handen buiten.

In Zandhoven (thema boeken) werd het heel gevaarlijk. Ik heb mezelf namelijk voorgenomen om me heel erg in te houden op dat vlak. Enkel bepaalde onderwerpen komen er nog in: Sarah Kay, Janneke en Mieke van Lea Timmermans etc (de verzamelingen dus) en fictie/non-fictie over de Provence/Frankrijk. Op gebied van kinderboeken beperk ik me voorlopig tot draken, dino’s, prinsen en prinsessen. Ik vond er geen die ik van mezelf mocht meenemen maar kocht wel een heksenhoed en masker voor ons Halloweenfeestje volgend weekend. De kinderen kijken er al enorm naar uit. Verleden jaar was het de eerste keer dat we dit deden. Ik hoop er deze week nog iets over te kunnen posten.

Ergens tussen Herselt en Herentals kwamen we langs het dorpje Zoerle Parwijs. Ik wist dat er daar een klein kringwinkeltje was. Tja, ik dacht het te weten. Niet meer dus. Het fijne was dat we zo wél op een tweedehandswinkel/kringloopwinkel uitkwamen, P&T shop.

img_20161015_112609-collageZe noemen zich “kringloopwinkel” maar het is een echte rommelwinkel in de zuiverste zin van het woord. Wie tijd neemt en eens goed snuffelt kan hier wel wat moois spotten. We vonden er het kleine tafeltje waarnaar we al een poos zochten (om te gebruiken als nachttafeltje). Niks wauw maar voor ons een leuke vondst. Ik kocht jaren geleden namelijk een identiek exemplaar in de kringwinkel, hopende ooit een tweede te vinden. En kijk, het wachten werd beloond. Nu kan ik ze samen in de witte verf zetten en op zoek gaan naar kleine wieltjes.

De buit van een dagje kringwinkelen zag er zo uit…

Comme promis, voici les trouvailles du jour du dépôt vente le week-end dernier. Un chapeau de sorcière et une masque (pour notre petite fête d’Halloween le week-end prochain), un plateau en bois carré (style campagne), une couronne de porte, une petite table de chevet et des vêtements...

buit-dagvandekringwinkel

 

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

  1. Grappig die kapstok !

  2. zegt:

    Mooie buit!!

  3. Dat stemt een mens tevreden!

  4. Vooral dat tafeltje is een schatje!

Reacties zijn gesloten.