België citaten en gezegden mijn familie

Hemelsluizen en ander fraais…

 
 
Sommige mensen voelen de regen,
anderen worden gewoon nat.
Bob MarleyDe foto is geen blik op spullen die ik net uit de wasmachine haalde. Oh yes, de kleren zijn wel degelijk nat. Doornat zelfs. Zo nat dat er zich spontaan een plas vormde onderaan mijn voeten toen ik van mijn fiets stapte. Bon, om het kort te schetsen… tijdens onze fietstocht waren zowel wij als de buienradar in snelheid gepakt door het regenweer.

Wat begon als een dartele zomerbui draaide uit op een zwaar onweer. Al snel viel de regen met bakken uit de lucht, af en toe vergezeld van een knal en een flits pal boven onze hoofden. En ik, ik genoot. Echt waar. Ook al moest ik de longen uit mijn lijf fietsen om zo snel mogelijk thuis te zijn en zwaar over mijn grenzen gaan om dit vol te houden. Ik genoot. ‘k Rook de vochtige boslucht die omhoog steeg, voelde de warme druppels in mijn gezicht slagen. Toen manlief thuis de fietsen in de garage zette ben ik op mijn blote voeten door de plassen gaan lopen. Nat was ik toch. Ik hield daar al van toen ik nog een kind was. De regen gutste op me neer. Euhm, heb ik al geschreven dat ik genoot? Binnen gooiden we onze natte kleren op een hoop, keken elkaar aan, het ene verzopen kieken naar het andere, en schoten in de lach. Dit zou voor altijd een onvergetelijke rit zijn.

De wolken deden er nog een schepje bovenop. Cumulus mammatus, undulatus asperatus… allemaal zeldzame wolkensoorten sierden de lucht. Wat een dag voor een wolkenliefhebber…

 

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

 1. Ik kan me echt helemaal voorstellen hoe je je voelde … zo'n gevoel dat je zou kunnen schreeuwen van geluk! Héérlijk! 🙂 als je daarna thuis je helemaal kan droogwrijven en weer warm worden dan is dit super 🙂 Mooie wolken!

 2. Haha ik heb dat ook wel gedaan. Heerlijk die regen die geur. Van onweer ben ik bang haha xxx

 3. zegt:

  het kan zo heerlijk zijn om &#39;s lekker gek te doen en in de regen te dansen<br />Maar niet altijd zo plezant…

 4. Oei onweer? Gisteren? Dat hebben wij dan hier gemist…<br />Ja, dat druipnat worden op de fiets… kan gebeuren! Liefst op weg naar huis en niet op weg naar &#39;t werk! Want dan is het genieten ver zoek! ;)<br />Fijn weekend!

 5. Oh wat leuk om weer van je te lezen, nu kan het zijn dat ik iedere keer je blogposts gemist heb in het overzicht 😉 ben zelf vrij druk…<br />Maarreh ook al is jullie fietstripje in het water gevallen jullie hebben er toch plezier aan beleefd en zo moet het! Hihihi. Dikke knuffels!

 6. zegt:

  Geloof me…, &#39;k geniet mee… <br />Lie(f)s.

 7. Aha ik ben dus niet de enige die zo kan genieten van een lekker zomeronweertje !!! Zalig hé…

 8. Het best is dat je er maar gewoon van geniet. Als het niet al te koud is, lukt dat wel. Ik heb het nooit erg gevonden om nat te worden als ik naar huis fietste. <br />Grtjs<br />Daniëlle

Reacties zijn gesloten.