België gedachten Nederland

Ik geef weg (2) #novembergeefmaand

Oh wat was het fijn om mijn schrijfsels van de voorbije jaren nog eens te lezen. Een mens vergeet toch snel hé. Weet je dat ik zelf elke dag moet opschrijven hoe ik #novembergeefmaand heb ingevuld omdat ik het anders tegen het einde van de week vergeten ben. Dat kan 2 dingen betekenen; óf het is het onthouden niet waard óf mijn brein registreert het niet omdat het zo vanzelfsprekend gaat. Oordeel zelf maar.

 • 2 West-Vlaamse vriendinnen kregen een grappige ‘Bevergem‘ kaart in de brievenbus, zomaar, omdat ik weet dat zij fan zijn van het programma
 • aan de schoonfamilie van zoon stond ik ‘onze’ datum voor het jaarlijks nieuwjaarsfeest af, ondanks het feit dat ik prat ga op het aanhouden van tradities binnen ons gezin
 • de kinderen en kleinkinderen trakteerde ik op een ochtendje cinema en een lekkere lunch (We gingen naar de Vlaamse Sinterklaasfilm Ay Ramon, echt een aanrader voor groot en klein)
 • gaf op café een fooi ook al vond ik mijn drankje meer dan duur genoeg
 • verwende ik mezelf op een heerlijk ontbijt en plantaardig gebak
 • kocht 2 neuzen (ten voordele van Rode Neuzen Dag) op de markt in Oostkamp. Dat gaf mijn vriendin en ik de kans om leuke foto’s te laten maken in de caravan annex photobooth van De Benji (!! op 21 november staat hij ook op de zaterdagmarkt in Brugge)
 • deelde ‘mijn expertise’ op gebied van vegan voeding en bedacht een lekkere dip/tapenade met de (per ongeluk) platgekookte groente waarvan mijn vriendin vreesde dat ze voor de vuilbak was (recept volgt later nog)
 • trakteerde vrienden op een kopje koffie
 • kocht bloemen voor een vriendin
 • bleef extra lang staan bij een voor mij onbekende mevrouw die duidelijk nood had aan een babbel
 • stemde tijdens K3zoektK3 enkele keren per sms omdat de opbrengst naar een goed doel ging (Rode Neuzen Dag)
 • maakte tijd vrij voor iemand door mijn agenda wat te herschikken

novembergeefmaand1

Mijn eerste week is redelijk geslaagd vind ik.  Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik normaal niet zo’n gever ben als het op goede doelen aankomt maar daarin heeft #novembergeefmaand zoals je kon lezen deze week toch verandering gebracht. Een luisterend oor bieden aan iemand die eenzaam is, een zwerfboek leggen, een grote merci zeggen tegen de oversteekdame aan de schoolpoort, het stukje taart dat over is na het weekend niet zelf opeten maar meenemen voor mijn kinesiste die graag snoept,… het zijn eigenlijk ook allemaal dingen die ooit begonnen zijn door mee te doen aan #novembergeefmaand maar die ik gewoon altijd ben blijven doen. Wat de kinderen betreft mag die cinematraktatie ook een gewoonte worden. Hahaha!

Nog vaste prik: de nieuwe geefmaand nieuwsbrief is er en…

GIVE AWAY 2; deze keer prachtige prenten van de Friese illustratrice Inge Adema. De poster (karton, 21x30cm) is bedrukt aan 2 zijden. Aan de ene kant prent  ‘Emma‘, aan de achterzijde ‘Stip‘. Inge Adema heeft een winkeltje, Pjut aan de Oldehoofsterkerkhof 52 in Leeuwarden en kan je ook volgen via Facebook. Voor de posters en prentkaarten kan je onder meer nog tot het eind van het jaar terecht bij Galerie Oker in Amsterdam.  De webshop van Oker werkt niet meer maar je kan hen wel mailen als je wat wil kopen.

 

giveaway2 novembergeefmaand

 

Laat het me weten als je mee wil loten voor deze nieuwe giveaway. (tot het einde van deze maand).

Give away 1 loopt ook nog! Misschien ook/meer iets voor jou? Waag je kans!

 

Op de hoogte blijven? Mij volgen kan via Bloglovin, Instagram, Twitter, Pinterest en Google+ (klik op de bijhorende icons bovenaan de rechterkolom of onderaan de footer).

Dit lees je misschien ook graag...

12 Reacties

 1. Mirjam zegt:

  Ik haak hier ook nog gauw eventjes aan… Hoe gaat het met je? Mijn hoofd is erg vol door mijn boventalligheid (mag weg per 1 januari), waardoor het geven wat naar de achtergrond is geraakt deze maand. Niet erg, het gebeurt toch wel. En het ontvangen staat daardoor veel meer op de voorgrond, ook fijn! Fijne dag, M xx

  1. Nana zegt:

   Boventallig, dat moest ik effe opzoeken hoor. Niks positiefs wat ik lees. Ik ben er zeker van dat je weer op je ‘pootjes’ terecht komt. Knuffel!

 2. Goed bezig hoor! Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat november in het teken van geven stond, is blijkbaar compleet langs me heen gegaan. Enne… die neuzen… ik kan ze nooit laten liggen als we in België zijn…

 3. Hallo Tartelette,
  Bedankt voor je reactie op mijn blog. Ik was blij verrast.
  Ik val met mijn neus in de boter met deze give-away. Daar wil ik graag aan meedoen. Give-away 1 vind ik ook super, maar om nu meteen mee te dingen naar 2 give-aways bij mijn eerste bezoek vind ik te inhalig.
  Inge Adema is bekend bij ons. Ze heeft eens kaarten en/of postzegels getekend voor de kinderpostzegels die eens per jaar verkocht worden. Mooie kaarten!
  Nu ga ik even bij je “persoonlijk” lezen.
  Groetjes Kakel.

  1. Nana zegt:

   Dank je voor je bezoek. Je mag zelfs op elke giveaway meedoen als je wil Kakel. Je deelname voor nr 2 is in elk geval al genoteerd.

   1. Oh dankjewel 🙂 Dan vul ik mijn naam ook nog bij give-away nummer 1 in.
    Fijn weekend!

 4. Homemade and more zegt:

  De “novembergeefmaand” is al geslaagd voor u. Top !
  Ik doe graag mee met je give away2.
  Fijne week,
  Martine

  1. Nana zegt:

   Genoteerd! 🙂

 5. Lekker goed bezig ,en je hebt er ook een leuk verslag van gemaakt ,mooie collage .
  En we leren met zijn alle ,het zijn de kleine dingen die het doen

 6. Goed bezig, alleen al om het enkele feit dat je anderen (en mij dus ook) aan het denken zet. Alles rond K3 gaat aan mij voorbij met vier mannen in huis. Alhoewel oudste (nu 16) in zijn hele jonge jaren een beetje stiekem fan was 😉

 7. Ook niet kunnen weerstaan aan de K3 zoekt K3-gekte? Ten huize Vlimbouter hebben we ook volop gesupporterd…
  Mooi initiatief de november – geefmaand!
  Groetjes.

 8. Hey lieverd ik ben weer eens even komen bijlezen. Van je vegan uitje in Antwerpen en van je schrijfsels. Leuke maar vooral mooie foto deelde je <3.
  En wat heb je weer bijzondere dingen gedaan/gegeven tijdens de geefmaand.
  Ook deze weggever sla ik over ;). Maar er gaan vast liefhebbers voor komen. Dikke knuffels!

Reacties zijn gesloten.