België kleine kindjes worden groot mijn familie Op een ander Tips Uit met kids

Kleinemensendingen…

Grote vakantie is kids bezighouden. Verleden week trok ik bijvoorbeeld met de twee oudsten naar Essen het park in en wandelden we het kleine mensen pad. Gratis en voor niks! Dit pad vertrekt aan onthaalcentrum De Tasberg en je volgt een aangegeven route waarbij je telkens een opdracht moet uitvoeren als je een purperen paddestoel ziet. Keiluid een liedje zingen zodat de dove kabouter het ook hoort, sprookjesschilderingen spotten, geitjes tellen, verstoppertje spelen achter dikke bomen, de kabouterdans doen, etc… Allemaal leuke kleinemensendingen dus. Toen we bij een boom een groot aantal paddenstoelen zagen wilden ze er toch even op kloppen om te checken of de kabouters al dan niet thuis waren. Oh wat is het toch fijn om klein te zijn dacht ik toen.
Op het einde nog een terraske mét speeltuin in de Kiekenhoeve vlakbij en hun dag kon niet meer stuk. ‘k Fronste wel even mijn wenkbrauwen toen ik het waarschuwingsbord las dat her en der in het park opdook en ik de kinderen moest uitleggen dat er, ongelooflijk maar waar, mensen in staat zijn iemands huisdier te willen vergiftigen!

‘s Avonds was het de beurt aan kleindochter om te blijven slapen. Wandelen dicht bij huis, terrasje doen, speeltuin, ijsje eten, meer moest dat niet zijn voor haar. Ze at voor het eerst wentelteefjes (veganistische dan nog, mijn recept kan je hier vinden).

Als uitstap koos ze Aquatopia in Antwerpen. – Aquatopia bestaat niet meerEigenlijk had ik een bezoek aan een kasteel in Nederland voorzien maar omdat ik door problemen met mijn arm geen auto kon rijden moest ik dat plan laten voor wat het was en iets doen dat met het openbaar vervoer te bereiken was. Gelukkig had ik nog niks verklapt over het kasteel zodat ze niet teleurgesteld was.  
Bij de ingang van de haaiengang hing ze van schrik als een blok aan mijn been maar verder was het niks dan genieten. Dat Nemo er ook was was voor haar in elk geval een opluchting. Nadien trokken we nog even de stad in op zoek naar een nieuwe (Dora)pet en jawel, weeral-maar-‘t-is-toch-vakantie, een ijsje.

 

Gelukkig duurt de vakantie nóg 4 weken en komen er nog verschillende oppasdagen aan te pas want ideetjes om die op te vullen heb ik in overvloed!

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. zegt:

    Jij weet het wel te vinden! Het moet een leuke dag geweest zijn voor de kids!

  2. zegt:

    Dat pad ziet er geweldig uit!!!

Reacties zijn gesloten.