België citaten en gezegden kleine kindjes worden groot

Op een grote paddestoel…

De kinderen hadden vrijdag geen school en ze wilden wandelen. Herfstwandelen. Gelukkig wonen we in het groen, ver lopen moesten we niet om tussen de bomen te belanden. We waren de ‘week van het bos‘ die morgen start een stapje voor. Paddestoelen, rood met witte stippen, die zochten we. Want daar woont kabouter Plop zei de kleinste. Ze moest wat geduld oefenen. Bijna op het einde van de wandeling zagen we de ene na de andere. Ja, zelfs de grote van kabouter Plop!

herfstwandeling paddenstoelen

Ook ging er een rieten mandje mee voor de herfstschatten die we onderweg zouden vinden. Het mandje bleek, uiteraard, véél te klein.

De om-ter-grootst-herfstblad-vinden-wedstrijd dachten ze met gemak te winnen. Not! Maar oma zou geen echte oma zijn als ze niet haar gewonnen prijs zou afstaan aan de verliezers. Iedereen kreeg dus een extra snoepzakje toebedeeld.

Ze wilden niet alleen wandelen maar ook foto’s maken. Het apparaat deed overuren. Een kleine greep uit hun foto’s…

herfstwandeling kids

Ik moest het grotendeels van de tijd doen met mijn gsm, maar dat gaat ook…

en mocht héél af en toe mijn eigen fototoestel lenen. Maar dan ook echt een paar microseconden even.

Na de wandeling stonden ze te popelen om de door hen de gevraagde lekkernij te verorberen. Ze hadden het dik verdiend!

Hoe het komt dat we dit jaar onze wandelschoenen amper aantrokken weet ik niet. Vroeger wandelden we veel meer, vooral op zondag. We hebben besloten om die gewoonte te herstellen en dus hoop ik hier weer af en toe een wandelposts te kunnen lanceren.

Laat geen van uw talenten onbenut: het bos zou erg stil zijn als onder de vogels alleen de beste zangers zich lieten horen.

Henry van Dyke

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. zegt:

  De kids hebben er oog voor! Wat een mooie foto’s!! Niets fijner dan een herfstwandeling met lekkers na, echt genieten!

 2. Rode paddestoel met witte stippen, mijn favoriet! Prachtige foto’s, fijn dagje.

 3. zegt:

  Wandelen is zo fijn! Prachtige foto’s!

 4. Prachtige foto’s… echt! En wat een gezellig uitstapje om van het lekkers nadien nog maar te zwijgen… Ik weet zeker dat een dagje bij oma geen straf is voor het 3tal!

 5. Mooi! En tof!

 6. Wat een schitterende foto’s!
  Prachtig, de herfst. Al die kleuren en geuren.
  Twee week geleden hadden onze kinderen ook op een woensdag vrij van school. Toen zijn wij ook het bos ingetrokken. Speeltuin opgezocht en inderdaad het huisje van de kabouters. Mijn ene dochter kan daar helemaal in opgaan.

 7. Oh lieverd ik ben al veel te lang niet meer op bezoek geweest. Mijn nieuwe Tante Betsy blog neemt toch meer tijd in als ik dacht. Heerlijke tijd moeten jullie gehad hebben in het bos zo aan je verhaal en aan de foto’s te zien. Ik ben ook in geen tijden meer het bos in geweest, ook ik moet er weer eens dringend tijd voor gaan maken en ook om een nieuwe creatieve blogpost te maken ;). Dikke knuffels!

Reacties zijn gesloten.