België creatief diy kringwinkel enzo mijn familie mijn huis Tips

Opnieuw & Co-fan aan het woord…

Deze week viel Opnieuws, de nieuwsbrief van Opnieuw en co, in de brievenbus. Niet groot maar altijd weer de moeite om te lezen. Het deed me denken aan de vorige editie in maart waarin ik een grote rol had. Er stond namelijk dit interview in…

Je kon er lezen waarom ik liever bij de kringwinkel koop dan in een traditionele winkel maar ook welke Opnieuw & co ik prefereer of voor welke spullen ik er graag binnenspring. Of dat ik dingen terug binnenbreng als ik ze beu ben en dat de kringwinkel mijn creativiteit enorm stimuleert (zoals je kan lezen onder de tag creatief met kringloopkoopjes) maar evengoed dat wij bij familiefeestjes voor de versiering altijd eerst bij de kringwinkel langsgaan. Kijk maar eens naar deze post uit 2016 waarin ik je tips geef voor een low-budget feesttafel met als voorbeeld de trouwpartij van onze dochter.

De laatste vraag was; Wat is je favoriete item dat je gekocht hebt bij Opnieuw & Co?

Mijn antwoord toen: Goh dat is een moeilijke. Ik kocht er al zoveel dat ik, bij wijze van spreken, bijna zelf een winkel kan beginnen. Er zijn altijd wel enkele favorieten maar dat verandert regelmatig.

Wel dat is tot op heden nog niet veranderd. Toch bleken er bij nader inzien enkele bovenuit te steken. Kleine spulletjes waarop ik jaren na aankoop nog steeds even verliefd ben…

November 2013 kocht ik bij de kringwinkel in Herselt een mat wit beeldje van een vrouw. Heel sober en heel mooi. Dit jaar kwam ik bij Opnieuw en Co in Nijlen hetzelfde dametje tegen mét haar wederhelft, volledig met doosje. Ik was zo blij als een kermisvogel. De nieuwste aanwinst kreeg een plekje in de slaapkamer.

December 2014, gevonden bij Opnieuw en Co in Lier, 1,50 euro voor de 3 tesamen. Ze zijn zo schattig deze vintage engeltjes! Het blauwe staat het hele jaar door op de kast, de andere twee komen alleen boven rond Kerst.

Niet bij Opnieuw & Co maar toch een favorietje om te tonen: Lang geleden, 1 euro in kringwinkel De Cirkel in Brecht, een elegant vintage brillenzakje…


De favorieten hebben geen grote waarde maar ik ben er nog steeds verliefd op!

Wil ik je een klein geheimpje verklappen? Maar stilhouden hé! Bij de favoriete stukken kan ik goed onthouden wat ik waar kocht en voor welke prijs maar ik kan dat natuurlijk niet van alles weten. Als het even kan probeer ik daarom de prijs te laten zitten na aankoop (items die gewassen of regelmatig met water gepoetst moeten worden vallen bijvoorbeeld uit de boot). Als ik dan na een tijd de prijs herontdek geeft dat hetzelfde kleine stootje adrenaline dat je krijgt wanneer je het vindt in de kringwinkel.  Simpel kringloopgeluk noemen we dat.  100%  kringloopwinkelvrouw.

Wie graag de nieuwsbrief van Opnieuw & Co  wil krijgen (digitaal of per post) kan die aanvragen via info@opnieuwenco.be.

Tip: 20 oktober 2018, dag van de kringwinkel. Hierover later meer.

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Prachtige vondsten! Ik ben gecharmeerd van het (eerste) stelletje.

    1. Nana zegt:

      Ja nog altijd één van mijn favorieten.

Reacties zijn gesloten.