België kleine kindjes worden groot Tips Uit met kids

Over the art of doing nothing en poppentheater…

Lekker relax, zoals mijn zesjarige kleindochter het noemt. Zelfs kinderen hebben er af en toe nood aan. Zeker als je drukke broer tijdelijk wat meer aandacht en zorg nodig heeft.

Wat fijn dat wij als grootouder dat dan kunnen aanbieden. Ik vond het een mooi compliment dat onze jongste zelf aangaf dat ze bij ons helemaal tot rust kan komen.

The art of doing nothing, ze heeft er geen problemen mee…

Dat aan zo’n logeermoment altijd een paar leuke priveleges vasthangen is natuurlijk mooi meegenomen. Een extraatje in de winkel, lunchen op restaurant, lekker lang opblijven,

en samen klaaskoeken bakken oma? Tuurlijk! En ze dan straks als avondeten opeten? Ach wat. En zeg nu zelf, als ze je huisgemaakte confituur zo verschrikkelijk lekker vindt dat ze de pot tot op de bodem wil leegmaken ga je dat toch niet weigeren hé.

En dat opa net dat weekend op zondag naar het voetbal gaat en er zo een middagje poppentheater met oma inzit vind ze best oké. 

We gingen voor het eerst naar theater de Poppenzaal in Turnhout. Er stond een familievoorstelling over Sinterklaas op het programma: “De boot van Sinterklaas zinkt.”

De kleine zaal waar iedereen op bankjes zit, kinderen vooraan, zat bij aanvang propvol. En leek het maar zo of hebben ouders tegenwoordig hun kinderen niet meer in de hand? Ik vond een groot deel van de kindjes zeer onrustig, weinig geconcentreerd en heel luidruchtig.  Los daarvan was het er nogal ongemakkelijk zitten ook. Achter mij zat een dame met baby op schoot. De rammelaar lag regelmatig in mijn nek, de babyvoeten trappelden constant tegen mijn rug. Naast mij een dame met kleine jongen op schoot. Zijn kleine voetjes, in schoenen met velcrosluiting, wiebelden heen en weer tegen mijn kuiten en zorgden voor haken in mijn nylonkousen. 
Kleindochter heeft zelf van heel het tumult niks gemerkt. Voor mij was het niet altijd even makkelijk om mij af te sluiten voor de luidruchtige omgeving maar haar aanwezigheid hielp er wel bij. Ze leunde met haar kleine lijfje tegen het mijne en haar warme handjes lieten de mijne niet los. Met mijn neus tegen haar fris ruikend blonde kopje haar gedrukt waande ik me op ons eigen kleine eilandje.  

Ondanks de drukte en oncomfortabele zitbanken hebben we toch enorm kunnen genieten. De voorstelling was top, het verhaal zat goed in elkaar en was net lang genoeg. Een middagje poppentheater is zeker een aanrader.

Propop en de Poppenzaal, Steenweg op Oosthoven 114, 2300 Turnhout, telefoon: 014 42 33 22, info@propop.be

Dit lees je misschien ook graag...