België kleine kindjes worden groot Op een ander Tips Uit met kids

Uit met kinderen in België

Quality time doorbrengen met je (klein)kinderen is een waardevolle ervaring die zowel voor jou als voor hen onvergetelijke herinneringen kan creëren. En wat beter dan samen op ontdekking te gaan?

Of je nu op zoek bent naar educatieve ervaringen, avontuurlijke activiteiten in de buitenlucht of gewoon een leuke dag of weekend vol plezier, België heeft voor elk wat wils. Iets wat wij al lang weten.

Het is die quality time, één op één met je kleinkind is een intense beleving, die ons enkele jaren geleden deed beslissing om elk kleinkind een weekendje weg met ons te geven voor zijn/haar verjaardag. We plannen dan telkens iets dat past bij de leefwereld van het desbetreffende kind. Hier zijn enkele geweldige uitjes die in de smaak vielen bij onze kleinkinderen en gegarandeerd een glimlach op het gezicht van jouw kinderen of kleinkinderen zullen toveren:

Vlaanderen:

Openluchtmuseum Bokrijk, Genk

Openluchtmuseum Bokrijk (Het Openluchtmuseum Bokrijk, gelegen in Belgisch Limburg, biedt een scala aan interessante activiteiten en attracties voor kinderen. Ze kunnen historische gebouwen verkennen en leren hoe mensen in het verleden leefden, ambachtslieden aan het werk zien en zelfs deelnemen aan workshops waar ze oude ambachten kunnen leren, zoals manden vlechten, kaarsen maken, brood bakken en meer. Je kan er mooi wandelen, naar de speeltuin of lekker iets eten.)

Fly-In, Oostmalle

Fly in Oostmalle – Antwerpse Kempen (De fly-in is een spectaculair gratis evenement en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan luchtvaartuigen die tentoongesteld worden, van vintage vliegtuigen tot moderne straaljagers, een oldtimer event of WOII re-enactment behoren er ook tot de mogelijkheden. Bezoekers kunnen niet alleen de vliegtuigen bewonderen, maar ook met de piloten praten, meer te weten komen over de geschiedenis van de luchtvaart en zelfs sommige toestellen van dichtbij bekijken. Naast statische displays zijn er vaak ook dynamische vliegshows die de vaardigheden en wendbaarheid van verschillende vliegtuigen demonstreren. Van acrobatische toeren tot precisievluchten, de fly-in biedt een adembenemende ervaring voor jong en oud.)

Arboretum, Kalmthout

Het Arboretum in Kalmthout – Antwerpse Kempen (Er wordt regelmatig iets extra voor kinderen georganiseerd zoals een zoektocht e.d. Momenteel kan je er nog tot 14 april eitjes tellen en paashazen speuren of reserveer een heerlijke picknick via de Piknikfabrik (eind maart tot eind september).

Lego tentoonstelling

Een tentoonstelling vinden kinderen meestal “boring” maar als het volledig binnen hun interesses ligt wordt de uitstap ineens cool en plezant gevonden. Zo gingen we vorig jaar met onze Lego-verslaafde kleinzoon naar LEGO ® blokjes by Amazings in het cultuurcentrum van Koksijde. Binnen de kortste keren waren we hem kwijt. Het fototoestel in zijn gsm maakte overuren, de 3D-werken waren dan ook spectaculair. In no time zat hij ook in de bouwhoek zelf wat te maken. Wij werden gebombardeerd tot hulpjes om de juiste blokjes bij elkaar te sprokkelen. Hem zien glunderen was voor ons goud waard. Deze tentoonstelling liep helaas af eind augustus 23 maar Lego is en blijft hot dus je zal vast en zeker ook dit jaar iets vinden in dat thema of in een thema naar jouw keuze. Leve Google!

Wallonië

Parc Chlorophylle, Dochamps

Parc Chlorophylle in Dochamps – Wallonië (Het was een voltreffer voor avontuurlijke kleindochter van 10. Het park is een prachtig natuurgebied, bekend om zijn educatieve en leuke activiteiten met betrekking tot de natuur. Het is een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan, omdat ze kunnen genieten van het verkennen van de natuurlijke omgeving, terwijl ze ook leren over het belang van het behoud van onze planeet. Je kan er verschillende activiteiten kunnen doen, afhankelijk van de interesses van je kind en de tijd van het jaar; wandelen (o.a. tussen de boomkruinen), avonturenparcours, speeltuin, educatieve spelletjes i.v.m. de natuur…) Ze zijn er supervriendelijk, spreken Nederlands en je kan er lekker eten.)

Mont Mosan, Huy

We zijn geen pretparkmensen maar het kleinschalige Mont Mosan in Huy – Wallonië, vonden we best leuk. Ook onze 10-jarige kleindochter genoot met volle teugen van de vele dieren en de kindvriendelijke attracties.

Samen

Wat je ook kiest om te doen, de belangrijkste factor is het samen zijn en het creëren van waardevolle herinneringen. Geniet van de tijd met elkaar, deel verhalen en lach samen terwijl je samen het prachtige België verkent. Deze momenten zullen niet alleen de band tussen jou en je kleinkinderen versterken, maar zullen ook een blijvende indruk achterlaten die jullie beiden voor altijd zullen koesteren. Het werkt, geloof me maar!

Bovenstaande activiteiten deden we met onze -12 jaar kleinkinderen. Wat we met onze tieners zoal doen lees je in een volgende post. Klik voor andere kidsproof posts.

Dit lees je misschien ook graag...