België kleine kindjes worden groot

Vakantie in het water…

Letterlijk én figuurlijk zelfs. Gelukkig kan een mens niet in een glazen bol kijken want dan hadden we vooraf al geweten dat we niet in de Provence zouden zitten maar in een doornat Belgenland. De deuren zijn na de inbraak nog steeds niet gemaakt en dus vonden we het niet aangewezen om het huis zo een week achter te laten. Ventje had wel een brugdag genomen zodat we toch een verlengd weekend hadden. Thuis op vakantie zijn, we zijn er niet goed in. De constante regen deed er een nog een schepje bovenop en we misten ons stekje in het zuiden waar de zon wél heerlijk scheen.

Er het beste van maken was het enige wat we konden doen en het feit dat de kleinkindjes kwamen slapen hielp al zeker op dag 1. Na het ontbijt, jeuj feest 1, laarsjes aan (Dan mag ik met mijn botjes in het bos in de modder lopen hé oma?) en een wandeling in het sprookjesbos in Westerlo. Veel sprookje zagen we niet maar de kleinkindjes vonden de grote sprookjesboeken en de uit een boom gehouwen voorleesstoel al het einde. (Zeker als alles wordt gekruid met wat fantasie van oma en opa.) Toen het te hard begon te regenen en waaien, de kindjes moe werden en het boswachtershuis gesloten bleek voor de winter besloot opa ze thuis te verwennen met pannenkoeken. Jeuj feest 2, want altijd een voltreffer voor de meeste kindjes.

Nagenietend van de dag en de eerste concrete plannen makende voor de gezamelijke gezinsvakantie van volgende zomer kon de regen en wind ons al iets minder deren. En zo zat onze eerste, en goed gevulde, vakantiedag er al weer op.

Dit lees je misschien ook graag...