Flexitariër Op een ander

Black fish…

Op reis aan de bloemenriviera in Italië gingen we op een avond eten in een typische trattoria. Er werd amper een woord Engels of Frans gesproken dus bij het uitleggen van de menukaart hoorde wat giswerk, little… black… blue… fish… Tja, áls hij het juiste woord gebruikte kwam het naar alle waarschijnlijkheid uit de zee dus tegenvallen kon dat niet. Ik waagde het erop. We hadden het hele visrepertoire erdoor gehaald maar dat ‘kozze’ mosselen waren, daar waren we echt niet opgekomen. Gesmaakt heeft het alleszins.

Mosselen smaken me het meest op restaurant maar het gebeurt wel dat ik ze zelf maak. Liefst op een manier die je op een ander niet zo makkelijk zal vinden, met pastis en venkel bijvoorbeeld…

Pel 2 sjalotten en snipper ze fijn. Pel 4 teentjes knoflook, verwijder de groene kern en hak fijn. Snij 1 venkel in fijne plakjes. Fruit sjalot en knoflook glazig in boter, doe er de venkel bij en laat meestoven. Doe er 200ml light room, 100ml pastis en 200ml droge witte wijn bij en laat een minuut koken. Ontvel een vleestomaat en snij in blokjes. Doe de mosselen en de tomaat in de kookpot en snipper er basilicum op. Zet het deksel op de pot, 5 minuten koken en Nana’s moules maison zijn klaar. Smakelijk!

(voor weight watchers: 4 personen = 3 kg mosselen @ 15 propoints per portie = incl 1 sneetje roggebrood)

Dit lees je misschien ook graag...