citaten en gezegden Frankrijk woord in beeld

Als de herder verdwaalt…

…dolen de schapen.

Schaapjes tellen om in slaap te vallen? Nope, heb ik zelden of nooit gedaan of nodig. Ik heb zo mijn eigen manier om in slaap te geraken als dat vanzelf niet lukt. Toch moest ik het een paar weken geleden noodgedwongen doen. Dat tellen hé, maar niet omdat ik de slaap niet kon vatten hoor.

Sinds we 2 jaar geleden op Pinkstermaandag in Saint Rémy de Provence getuige waren van Transhumance, een mooie traditie in de Provence, kunnen we trouwens niet anders dan aan schaapjes denken rond deze periode. Hier een kort filmpje dat ik toen maakte:
Wat we onlangs meemaakten zal die gedachte alleen maar versterken.

Geen filmpje deze keer. Niet omdat ik het niet kon of wilde maar gewoon omdat ik er niet aan dacht. Wat er toen wél door mijn hoofd ging? Dat er niet één riskeert óver in plaats van naast te lopen…

Het verhaal gaat zo. Op een smal baantje tussen Mollégès en Eygalières zagen we een herder met zijn schapen afkomen. We konden niet weg of nog meer opzij dus hielden halt. Dachten dat de herder en zijn hond de schapen wel netjes langs onze wagen zouden leiden.

2015-04-25 17.46.54

Ha, dat dachten we dus verkeerd! Hoe dichter ze kwamen hoe meer het duidelijk werd wat er écht ging gebeuren…

2015-04-25 17.47.16

 

2015-04-25 17.47.27

Van een invasie gesproken! Met een bang hart voelden we onze wagen langs alle kanten rammelen en schudden. De schapen liepen tegen de bumper aan en gingen pas dan langs opzij verder. En stinken man! Waar wij ginder gewend zijn aan vriendelijke en behulpzame mensen stond de blik van deze herder op oneindig toen hij ons, druk bezig met zijn gsm, passeerde.

2015-04-25 17.47.44

Ik wil er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als één van die schapen de beslissing zou genomen hebben om ‘tout droit’ te gaan. En ge weet wat er gebeurt in zo’n kudde…

Als er één schaap over de dam is volgen er meer.

In dit geval over de auto dan. Toen de meeste schrik voorbij was effe het raampje open om een foto te nemen van deze toch wel schattige beesten.

2015-04-25 17.47.56

 

En zo zagen we de Provence en zijn bewoners weer eens van een andere kant.

 

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. zegt:

  … mij levert het in elk geval een grote glimlach op … en gelukkig geen builen in jullie auto!

 2. zegt:

  Amai! Daar moet je zeker niet aan denken… een auto vol met hoefjes… ook leuk, weer eens wat anders, maar toch wel fijn dat ze eromheen gingen. En dan die met die enorme hoorns! Gelukkig liepen die wat van de auto af!

 3. Mirjam zegt:

  Ah, bijzonder….. Zoiets maak je niet dagelijks mee. 😉

 4. zegt:

  Oh, wat een geweldige beelden. Echt leuk om te zien. Schaapjes zijn al zo en zo leuk 🙂

 5. Jientje zegt:

  Die herder was daar precies heel gerust in!

 6. En ze zijn ook al geschoren

 7. zegt:

  wow!

Reacties zijn gesloten.