Frankrijk Op een ander

Als in 3 op reis…

Maar dan met z’n 4. Samen met mijn nichtje en haar man trekken we er binnenkort op uit. We zijn momenteel bezig om een micro vakantie te plannen. Bedoeling was Parijs maar dat zien we momenteel toch niet zo goed zitten. Nu met het oog op ons weekendje weg dook ik dus in mijn Frankrijk-archief. Dat bevat al heel wat info en fotomateriaal hoor, en lang niet alleen van de Provence.

Vroeger gingen we in het voorjaar bijvoorbeeld altijd een week naar Normandië. De laatste jaren heeft ook in die periode de Provence het overgenomen. Enfin,  toen ik onlangs Evi Hanssen in het programma 3 op reis (op NPO 3) door Rouen zag lopen gingen mijn gedachten helemáál terug naar de keren dat we in Normandië waren.

Juni 2011 was het dat we er voor het laatst de dag plukten. Net als in het programma struinden we toen langs de scheve huizen van Rouen, bezochten we het Museum van Schone Kunsten en gingen we de prachtige Eglise Sainte Jeanne d’Arc binnen. Deze kerk ligt vlakbij de plaats waar Jeanne d’Arc op de brandstapel werd gezet. Van de kerk niks geschreven op de blog zag ik nu, zelfs geen foto’s gezet. Zonde want het is een spectaculair gebouw…

Eglise Sainte Jeanne d’Arc…

DSCN8454

DSCN8464

DSCN8460

Net als Evi waren we onder de indruk van de rotsen in Etretat…

DSCN8508

DSCN8512

en ook op veel andere plekken was het een machtig zicht…

DSCN8551

DSCN8937

Wat al heel lang op het verlanglijstje stond was Giverny. Toen we eindelijk naar het huis en de tuin van Monet gingen regende het maar zelfs dan nog was de tuin adembenemend!

DSCN9015

DSCN9010

Ander moois?

Liefdesverklaring…

DSCN8751

Het Palais Bénédictine in Fécamp…

DSCN8593

kloosters…

DSCN8704

vakwerkhuizen…

DSCN8857

natuur…

DSCN8896

veel strandcabines…

DSCN8739

En kijk, tijdens het rijden passeerden we in Venables zelfs een voor mij te gekke interieurwinkel. L’atelier de Nana was op dat moment jammer genoeg gesloten.

DSCN8979

‘k Heb nog massa’s foto’s dus wordt vervolgd. Ik heb dat na een vakantie of een uitstap al meermaals geschreven denk ik. Dikwijls zonder het te doen omdat na verloop van tijd de dagelijkse en creatieve bezigheden weer op de voorgrond treden. Meer doen met de vele duizenden foto’s die ik in mijn archief heb zitten, hoe dikwijls stond dat al niet op mijn planning?  ‘t Is al een beetje laat om nog met goede voornemens af te komen maar voor één keer dit jaar misschien toch?

Wordt vervolgd…

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

 1. Dit is een voornemen om vol te houden want zo kunnen we lekker mee genieten en kan jij je vakanties nog een keertje opnieuw beleven. Rouen, Etretat en Giverny hebben wij ook al bezocht. De kerk is ook prachtig aan de buitenkant hé.

 2. moooi!

 3. wat mooi!! gr. Hennie

 4. Wauw zeg, wat mooie foto’s. Ik ben helemaal verliefd op de foto van de tuinen van Monet 🙂
  Grtjs
  Daniëlle

 5. Foto’s om bij weg te dromen

 6. Wij waren deze zomer ook even daar in de buurt… Etretat, Fécamp… maar die prachtige kerk bezochten we niet… wat een mooi bouwsel! Prachtige foto’s bovendien…
  Geniet van jullie weekend binnenkort!

 7. He, dat mag je zeker doen ! Wat een prachtige foto’s ! Kunnen we ineens verlangend uitkijken naar de vakantie én inspiratie opdoen !
  Zelf deden we Normandië ook al en dus herken ik wel enkele plaatsen zoals Giverny. Die église Sainte Jeanne d’Arc wil ik wel eens zien bij een volgend bezoek.
  Geniet van je trip binnenkort !

Reacties zijn gesloten.