citaten en gezegden Frankrijk gedachten schrijven

De ochtend is de jeugd van de dag…

 

De ochtend is absoluut mijn favoriete moment van de dag. Ik schreef er al eerder over. In de Provence zijn mijn ochtenden weinig anders dan in België. Ze beginnen traag. Wél veel vroeger. Ik vind het zo’n zonde om bij mooi weer de dag te verspillen in bed. Hem lekker lang laten duren doe ik liever door er ‘s morgens vroeg uit te komen dan er ‘s avonds laat in te kruipen. Ginder gaat me dat goed af omdat de warmte en de droge lucht heilzaam zijn voor mijn anders zo stramme lijf. Vorige zondag beschreef ik zo…

Met mijn eerste kop koffie van de dag in de hand zit ik op het terras voor de slaapkamer. Ik kijk. Kijk en luister. Hoor niets. Niets dat enkel verstoord wordt door een blaffende hond in de verte en rinkelend glas. Iemand gooit wat in de glasbak verderop in de straat.

Het zijn de enige geluiden die verraden dat er nog mensen in de buurt zijn. Het is 7 uur in de ochtend en toch doet de zon me al heel wat van haar warmte kado. Haar stralen schieten naar alle kanten als ze aan de horizon boven ‘Les Alpilles’ uit komt piepen. Ik geniet.

 

In het tegenlicht bewonder ik de olijfbomen die in het veld aan de oostelijke kant van de tuin groeien. Hun takken loodzwaar, zwanger van een massa glanzende felgroene vruchten. Onderaan de stammen groeit er stug gras dat versierd lijkt met bloemen van witte slakjes. Vlinders vliegen op en neer, laten zich beetnemen en kussen diezelfde bloemen. Een zachte wind reist over mijn huid en neemt mijn gedachten met zich mee. Verder weg dan ikzelf ben…


Le matin c’est la jeunesse du jour. 
 
Il ne faut pas l’abréger en se levant tard.
 
A. Schopenhauer

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

  1. mooi!

  2. @ Onlie Mie 🙂 Meestal is oktober wel nog heel goed van temperatuur. Geen hoogzomer natuurlijk. Met het weer moet je gewoon geluk hebben. Wij hebben bijvoorbeeld al gehad dat het eind maart 32 graden was maar evengoed eind mei maar 20 graden. Succes!<br />@ De Sierkip @ José @ Miss Creatuurtje: Bedankt voor het compliment.

  3. Zaaalig, ik ben helemaal mee in je zennn-toestand!

  4. Mooi verwoord!! Heerlijk warme zinnen, en een kanjer van een foto!!

  5. Prachtig! Ik maakte er deze week ook een paar in de &quot;golden hour&quot;, maar die zijn niet zo mooi als deze.

  6. Geweldig… en de streek van Les Alpilles…Eygalières? Ik ben stikjaloers! Zo schoon daar!<br />Zomert het daar eind oktober ook nog wat na of moeten we dan andere contreien opzoeken?<br />We zouden misschien weer naar Le Pesquié willen trekken dan…?<br />Fijn weekend!

  7. Klink.t heerlijk

  8. mmmmmm

Reacties zijn gesloten.