Een betweterige fransoos de mond snoeren…

Hoe ik dat moet doen, en veel meer, kom ik vast te weten in Bleu Blanc Rouge van Bart van Loo, het boek dat momenteel bij mij op de boekenplank ligt. Een reis door Frankrijk in 80 vragen met als eerste “Hoe kun je een betweterige fransoos de mond snoeren?” 
Oh en wat denk je van “Hoeveel glazen pastis kun je het best drinken?”, “Waarom zijn de kilometers in Frankrijk korter dan in andere landen?”, “Wat is zonder twijfel een van de erbarmelijkste rijmelarijen uit de geschiedenis van het chanson?”, “Waarom zien champignons eruit zoals ze eruitzien?”, “Wat is het logische verband tussen de Romeinen, de Eiffeltoren en de aardappel?” of  “Kan de wijze waarop een vrouw eet ons iets leren over haar karakter?”…. en zo zijn er nog hé. Dat voorspelt heel wat leesplezier! 
Ik weet wat me te doen staat… Herinneringen ophalen van vorige vakanties, dromen van de volgende (jammer genoeg nog niet voor morgen) en me vandaag al een beetje inleven. ‘k Heb daarvoor in elk geval het perfecte boek bij de hand!

Deze ook lezen?

One thought on “Een betweterige fransoos de mond snoeren…

 1. Els04

  februari 19, 2013 at 5:45am

  die komt 1 keer per maand in DWDD, nederland 3: geweldig!

 2. Die van A (Christel - Luc en Gaëtan)

  februari 18, 2013 at 6:56pm

  Het lijkt me wel een leuk boek. Ik heb het op mijn lijstje gezet. Ik noteer hier boeken die ik wel eens wil lezen en zo hou ik ook bij welke het weer waren. <br /><br />Bedankt voor de tip.

 3. Billy

  februari 18, 2013 at 6:44pm

  die vragen, maar vooral de antwoorden erop, maken me wel benieuwd… 😉

 4. oma moetje

  februari 18, 2013 at 5:42pm

  Ik lig tegenwoordig ook met uw Bart in bed!Nog een paar weken denk ik: &quot;Chanson – een gezongen geschiedenis van Frankrijk&quot; niet om in één ruk uit te lezen!

Reacties gesloten.