Frankrijk

Foutu…

Hallo, hier nog eens een berichtje rechtstreeks uit het zuiden. Mijn verjaardagsdineetje maandagavond is een beetje tegengeslagen. De verjaardagswensen die Marie Ange voor ons geregeld had waren ze vergeten,het eten vond ik niet zo lekker, ze rekenden ons een dubbel zo dure wijn aan dan die we gedronken hadden (gelukkig tijdig gemerkt) en het machientje van de visa marcheerde niet. Wel een heel mooi restaurant en een heel knappe man als gezelschap (Die ik nadien ook mee naar huis kreeg!

Ik heb begrepen dat het in België niet zo’n schitterend weertje is. Hier is het ook niet zoals normaal moet ik toegeven want ‘s morgens is het hier best koud met zo’n 15 graden. Tegen de middag halen we ook maar een 22 graden met een bewolkte hemel. Zo van dat heel mooi fel blauw met witte schapenwolken. Af en toe is daar een donkerder wolk bij, tja. Voor mij geen probleem want dan moet ik geen schrik hebben om ziek te worden. Morgen voorspellen ze hier 25 graden en vrijdag 27. We zullen wel zien. Kunnen we eindelijk nog eens in het zwembad. Ondertussen genieten we natuurlijk van onze uitstapjes. Zo deden we gisteren Libourne en Saint Emilion. Heel romantisch gegeten op een terrasje overdekt met groen, zicht op de daken van Saint Emilion, een groepje (gitarist, saxofonist en acoordionist) dat live speelde…heerlijk. Het was acht jaar geleden dat we er waren en de foto’s die ik toen nam waren niet zo mooi omdat de zon niet scheen. Dit jaar wel. Heeeeel mooie foto’s en detailfoto’s. Alleen zal ik ze nooit aan iemand kunnen laten zien. Hoe dat komt? Toen we ‘s avonds op ons terras zaten en een hert zagen in het bos wilde ik dat natuurlijk op foto vastleggen. Ik zette het toestel aan, drukte op het knopje en…niks meer. Warning, can’t read card kwam er in rood op. Al mijn foto’s van gisteren dus foutu. Hier noemen ze dat malchance. Gelukkig genoeg had ik de foto’s van de dagen voordien al op de laptop gezet.

Mijn dagelijks dagboekmoment op ons terras.

Niet hetzelfde dan alles op de blog zetten. Al zou ik dat in de toekomst wel graag vanuit deze setting doen. Ik mis het toch hoor. Zeker toen ik dat gisteren voorhad met mijn foto’s. Ik had zo’n drang naar mijn blog, het moest erop komen. Bij deze is dat gebeurd. Nu nog snel even nakijken of ik op het net iets kan vinden over zo’n compact flash kaart en dan naar de abdij van Echourgnac. Tot blogs!

Dit lees je misschien ook graag...