Frankrijk Nederland Op een ander Tips

Het jaar van Vincent…

Dit jaar is het jaar van Vincent Van Gogh in binnen- en buitenland.

Zundert
Zundert

 

Van Gogh, ik kom hem regelmatig tegen. In Etten Leur en Zundert waar ik dikwijls boodschappen doe. In Arles en Saint Rémy de Provence waar we elk jaar wel een paar keer komen. Oh, en ook een keer in Amsterdam (foei, heb ik niet eens over geschreven  merkte ik nu).  Nee, ‘k ben geen vijs kwijt. Niet hem persoonlijk natuurlijk. Wat een krantenkop zou dat zijn hé…

Nana van Tartelette Maison, de vrouw die regelmatig een praatje maakt met Vincent Van Gogh!

125 jaar geleden joeg de man zichzelf een kogel door de borst. Amper 37 werd hij.  Speciaal geval, maar wat kon hij schilderen! Ik hou van het impressionisme, ben eigenlijk grote fan van Claude Monet, en kan dus best genieten van de schilderkunst van Van Gogh, die eigenlijk tot het post-impressionisme behoort.

In Arles maakten we eens een Van Gogh wandeling. Het gele huis zou er, volgens een artikel dat ik eens in de weekendkrant las, nog staan maar dat is niet zo. Ik schreef er toen al eens een post over en er gaan er vast nog meerdere volgen.

DSCN1133
Arles

Ook in Saint Rèmy de Provence kan je een Van Gogh wandeling maken. Je volgt er een route langs plaatsten die hij schilderde en komt zo bijvoorbeeld langs het klooster waar hij verbleef nadat hij zijn zinnen verloor en een stuk van zijn eigen oor sneed.

DSCN0980
Saint Rémy de Provence

 

DSCN0977

 

DSCN0982

 

De Provence is in de lente heel anders dan in de zomer, minstens zo mooi én vooral veel rustiger!

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. zegt:

    Ik hou ook erg van de stijl van Vincent! 🙂 Cool!

  2. zegt:

    ik hou ook wel van de schilderstijl van Van Gogh.
    Maar is wel een beetje te duur om in huis te halen… 🙂

    Groetjes!

Reacties zijn gesloten.