citaten en gezegden Frankrijk gedachten schrijven

Het leven is als een tartelette…

Die morgen had ik de kindjes afgezet bij de crèche. De winkels waren nog niet open maar ik meende me te herinneren dat het marktdag was in een dorp vlakbij. Wat was het lang geleden dat ik, in eigen land toch, nog eens op een vroege ochtend over een markt struinde. Het was koud maar de zon pronkte mooi aan de blauwe hemel die hier en daar werd opgesmukt met een witte wolk.

Met mijn handen diep in mijn zakken genoot ik van mijn wandeling tussen de kramen. Heel raar maar ik voelde me echt op vakantie. Met een beetje goede wil leek het zelfs wat op de Provence. Zeker toen ik de, trouwens belachelijk dure, zuiderse vruchten zag liggen die ik tijdens mijn eerste vakantie ginder gewoon in de tuin had kunnen plukken.

DSCN4979provence07

De krantenwinkel waar ik nadien binnenstapte leek zowaar ook uit het zuiden weggelopen. Een mix van boeken, kranten, tijdschriften, decoratie en een hoop andere mik mak stonden er kris kras door elkaar. Het interieur een beetje vies, ouderwets en op het randje van versleten. Het hardop zeggen is not done, maar de mevrouw achter de toonbank kwam met haar outfit zelf aardig in de buurt. Mijmerend over mijn eerste kennismaking met de Provence zoveel jaar geleden dronk ik een kopje koffie in een zaak die uitgaf op de markt. ‘k Vond het fijn om gewoon wat te zitten mensen kijken, net zoals we ginder graag doen.

DSCN5364provence07

Genieten, de kunst om het te doen zit in jezelf. Jammer dat veel mensen dat alleen kunnen op vakantie. Kijken met dezelfde ogen als daar, opsnuiven met dezelfde intensiteit… Goh, wat ben ik blij dat ik over die gave beschik. Het enige wat je daarbij nodig hebt is een beetje fantasie en een open mind. Toch neemt het niet weg dat ik altijd blijf verlangen naar de volgende trip naar het zuiden. Verlangen is toch ook een vorm van genieten, nee?

Het leven is als een tartelette… na het verorberen van het laatste stukje verlang je in gedachten al naar de volgende baksessie.

quote van mezelf © Nana

Het leven is als een tartelette, schrijfoefening. Eerdere schrijfsels hier.

Dit lees je misschien ook graag...

13 Reacties

 1. Genieten kunnen we naar mijn idee overal, als je het zelf maar wil zien en zo te zien zie jij dat als geen ander 😉 Mooi bezinnend geschreven kanjer!

  1. Nana zegt:

   Dank je José.

 2. Niks mis met verlangen naar … als je ondertussen inderdaad wel je ogen hier de kost kan geven! Ik heb gelukkig die gave ook meegekregen, maakt het leven zoveel rijker!

 3. Mirjam zegt:

  Oh heerlijk dat je zo lekker kan genieten van je lokale markt en toch t gevoel hebt in de Provence te zijn 🙂 De volgende x als een koffietje drink en naar de markt zit te kijken zal ik aan je denken;-)

  1. Nana zegt:

   Hahaha!

 4. Dit leek me ook echt wel een markt recht uit de Provence! Een plein met zo’n mooie bomen? In welk geweldig dorpje heb je die dan wel niet gevonden…???
  Het is even zoeken voor me hier bij Tartelette… vandaar dat ik nog niet zoveel reageerde… ik heb de indruk dat ik hier een heleboel heb bij te lezen… net of ik weken achtersta… maar ik ga mijn best doen hoor!
  Ik vind het echt geweldig mooi allemaal… knap van jou dat je zo’n mooie lay out kunt maken! Ik heb je nu maar meteen in mijn lijst met te volgen blogs gezet zodat ik geen posts meer zal missen!
  Fijne week!

  1. Nana zegt:

   Hahaha! Nee, de foto’s zijn wel degelijk genomen in de Provence hoor. Fijn dat je weer gaat volgen! Welkom. x

   1. Ik was helemaal niet van plan om jou niet meer te volgen! Wat had je gedacht! … ‘t Is alleen een beetje zoeken in de nieuwe lay out voor mij… maar zoals ik al zei… supermooi je blog!
    En jammer dat die foto uit de Provence komt… ik zou volgende week direct in dat Vlaamse dorpje naar de markt gekomen zijn! 🙂

   2. Nana zegt:

    Hahaha! Moest die foto hier genomen zijn dan zag je me er ook elke week denk ik. 😉

 5. Marloeskreatief zegt:

  o ja dat kan ik ook hoor ,is wat je wil zien ,en er is veel te zien en te genieten zo gauw ik mijn hoofd buiten de deur steek ,kan het vaak meteen beginnen ,geniet lekker van alles wat je tegen komt ,gr marloes

 6. inderdaad, het mijmeren over een voorbije vakantie, of het vooruitblikken erop is evenzeer genieten!
  Op een markt lopen doe ik ook wel graag, voelt precies wat als vakantie aan

  Groetjes!

 7. Zo fijn voor je en goed van je!

 8. Ja geweldig is dat toch hè. Gelukkig versta ik die kunst ook. Ik ben er blij mee dat ik al die kleine dingen des levens kan zien. Kan genieten op de fiets van het stadse natuurschoon…puur genieten toch?! Geniet nog maar lekker na. Dikke knuffels!

Reacties zijn gesloten.