Frankrijk gedicht kringwinkel enzo lezen mijn huis

Kierewiet en andere verhalen..

 
 
Kringloop
De boer voert elke dag zijn kippen.
Die leggen eitjes. 
Die verkoopt de boer dan op de markt.
Met ‘t geld koopt hij weer voer –
en voert zijn kippen!
 
…lees ik als ik een 60-ties voorleesboek op een willekeurige pagina opensla. Oh juist, dat is ook kringloop natuurlijk. Hahaha, zoiets moet gewoon mee hé…

De kringloopwinkel dus. Helemaal kierewiet was ik toen ik er binnenstapte. ‘k Had namelijk al een tijd niet kunnen gaan en onze speurtochten op de rommelmarkten vorig weekend hadden ook al niks opgeleverd. Het feit dat ik nu wél wat op de kop kon tikken pepte me direct weer op. Ola, dat neigt naar een verslaving zekers?
 
Het boek, 366 verhalen voor goedenacht (de versie uit 1964) ziet eruit als -bijna-nieuw, heeft prachtige tekeningen en zowel lange als korte verhalen en versjes. 
 
 
Er kwam ook een leuk konijn mee naar huis, een porceleinen tafelvuilbakje ofte ‘poubelle de table’. Goh, ‘k had nooit gedacht dat ik zo dicht bij huis eentje met Franse tekst zou vinden. Me jump, jump!
 
 
Ook een fruitschaal met prachtig jute design (foto bovenaan, de kippen komen niet uit de kringloop maar hebben we gekocht in de Provence) en de chicklit ‘Kierewiet en andere verhalen’ van Cathy Kelly belanden in mijn mandje. Tja, je kreeg (of krijgt?) het verhalenbundeltje blijkbaar gratis bij aankoop van een Kelly boek zag ik bij thuiskomst toen ik het even googelde. Pff, ‘k had er die luttele 25 cent wel voor over. Betalen voor iets dat eigenlijk gratis is, een gierigaard zou ook dáár kierewiet van worden. Ach in de kringloopwinkel kosten spullen zoveel als de zot ervoor wil geven hé. Maar bon, dát is weer een ander verhaal.
 

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. er zijn in de kringloopwinkel dus wel zaken te doen, al kan je dan ook wel eens bedrogen uitkomen… 🙂

  2. Maar toch fijn gescoord he!

Reacties zijn gesloten.