Als we richting zuiden rijden stoppen we wel al eens in Montélimar. De stad van de nougat. Dit keer bleven we er ook overnachten. De kamer had er veel beter uitgezien op de website dan in het echt maar kom, het was maar voor één nacht, en in het donker viel het allemaal best mee. We hebben er wél lekker gegeten. Vooral de nougat glacé, één van mijn lievelingsdesserts, viel in de smaak.
Niet zo moeilijk om zelf te maken: Beleg een cakevorm met aluminiumfolie en strijk in met boter. Laat 125 gr suiker met 2 eetlepels water smelten op het vuur. Laat mooi karameliseren. Neem van het vuur en voeg 20 gr boter en 130 gr amandelschilfers toe. Laat afkoelen. Klop 4,5 dl room en 1,5 dl eiwitten op met 250 gr suiker. Meng 220 gr gekonfijt fruit doordrongen van 1 dl rum met de amandelen en het eiwit en nadien de room. Doe alles in de cakevorm en zet in de diepvriezer. Laat een nacht rusten. Snijd in schijfjes en serveer met aardbeiencoulis of caramelsaus.