Frankrijk

Olijfmassage…

 

 

Eén zinnetje in de routebeschrijving naar onze vakantiebestemming liet de, positieve, kriebels al over mijn rug lopen: “…Deze straat volg je, je gaat eerst over een beekje, daarna kronkelt de weg tussen de olijfbomen…” Niet alleen de gedachte bij een laan vol olijfbomen. Ik kreeg onmiddelijk de geur van olijven in mijn neus en de smaak in mijn mond. Heerlijk! Toen we hier aankwamen zijn we natuurlijk eerst een wandeling in de omgeving gaan maken. Zowel voor als achter het domein, net aan de voet van de bergen, staan olijfbomen. Prachtig! Ventje trok een olijf van de boom en wilde die per se proeven. Die was sneller uit zijn mond dan erin hoor.

Je kan hier overal olijfolie kopen en op alles en nog wat staat een afbeelding van olijven. Wist je trouwens dat olijfolie niet alleen gebruikt wordt in de keuken? De olie werd al gebruikt als reiniger voordat zeep was uitgevonden. Olijfolie is rijk aan onverzadigde vetzuren en heeft een hydraterende en verzachtende werking op huid en haar. Olijfolie vind je onder andere in producten van Kneipp, Palmolive, L’Occitane en The Bodyshop. Zelf aan de slag? Verwarmde olijfolie is een prima massageolie, en ook nagelriemen zijn blij met een dagelijks drupje olijfolie. De geur moet je er wel bijnemen.

Ondertussen genieten ventje en ikzelf nog steeds van al het moois in de Provence. Ik sta alle dagen versteld van wat ik te zien krijg en ben er ook ontzettend dankbaar voor. Een uitgebreide fotoreportage van onze reis volgt uiteraard later nog. Het weer is nog altijd niet wat het moet zijn deze tijd van het jaar. De zon schijnt van ‘s morgens vroeg tot het donker wordt en we halen ‘s middags, ondanks een fris windje, toch een aangename 16 graden. Vanaf morgen zou de wind wegblijven en zou de temperatuur oplopen tot 19 graden. Ventje heeft vandaag een duik in het zwembad genomen maar ik pas toch hoor. Zoals je kan zien op de foto hebben we hier een prachtig zicht op de “montagne de Luberon”.  Aan de andere kant van het domein kunnen we tussen de bomen “Les Alpilles” zien. Morgen staat onder andere Saint Rémy de Provence op het programma.

Dit lees je misschien ook graag...