Frankrijk Tips woord in beeld

Provence kindvriendelijk (1) ~ Lavendelmuseum Coustellet

Vrienden van onze dochter waren er van overtuigd dat er in de Provence niks te zien/doen is voor kinderen. Ik overtuigde hen van het tegendeel. De komende weken geef ik graag enkele tips mee.

Laat ik maar beginnen met de paarse trots, de lavendel. Ga je in de maanden juni en/of juli dan mag een bezoek aan het lavendelmuseum in Coustellet niet ontbreken. In deze maanden geven de bloemen net dat tikkeltje extra vakantiegevoel.

Laat je vooral niet afschrikken door het bordje in de voortuin. Zolang je niet echt tussen de lavandels wandelt ga je geen slang tegenkomen. (Al hebben we in de Provence al wel regelmatig een platgereden exemplaar op de openbare weg zien liggen.) Het musée de la lavande is niet groot maar toch interessant. De uitleg die je via de audiogids is er ook in het Nederlands. Een film en de rondgang leert je hoe er geplant, geoogst en gedistilleerd wordt.

Onze kleindochters gingen ook voluit voor de eerste plaats in de tekenwedstrijd. Duimen maar. De jongste zou graag als prijs een maand Provence winnen. Hahaha, ik vrees ervoor.

Wij kwamen net te laat voor het gratis ontbijtbuffet maar pikten wel de eerste distillatie van 2018 mee. Onderaan links zie je het doorschijnende vocht uit de machine lopen. Wat overblijft is enkel een bussel stro.

Combineer gelijk met een rondrit door de streek. De oh’s en de ah’s van de kinderen neem je er graag bij. Ik spreek uit ondervinding. Manlief dacht dat de kleinkinderen het saai zouden vinden maar niks daarvan hoor. Het ging van ‘kijk daar’, ‘oh en nog één ginder’, ‘en ginder’… De vingertjes wezen in alle richtingen.

Je kan er op verschillende plekken vinden.

Tussen Apt en Sault (achteraan de Mont Ventoux)…

bij Valensole…

de Abdij van Sénanque (Gordes) kan je best in deze periode bezoeken (Al maken herfstkleuren er ook wel een speciaal kleurenfestival van.)

Af en toe kom je ook een kleiner eenzaam veld tegen zoals in Pernes les Fontaines aan de weg richting Mazan…

Eens je er één gezien hebt heb je ze allemaal gezien zou je denken. Absoluut niet! Elk veld is anders qua omgeving, kleuren, etc… en dat bewijzen bovenstaande foto’s ook wel denk ik. Het blijft een topper!

Voor wie niet naar de Provence kan/wil en toch lavendelvelden wil zien heb ik binnenkort nog een leuke tip. Stay tuned!

Dit lees je misschien ook graag...

3 Reacties

  1. Geweldig mooi daar op het Plateau de Valensole, wij hebben er ooit gefietst.

  2. zegt:

    Prachtig!!

  3. Zo mooi!

Reacties zijn gesloten.