Frankrijk kleine kindjes worden groot Tips Uit met kids woord in beeld

Provence kindvriendelijk (2) ~ avonturenpark ‘Le Labyrinthe Géant’…

Elk jaar doen we met de 3 oudste kleinkinderen (die elke zomer een week bij ons op logement komen in de Provence) een uitstap op kindermaat. Vreemd dat ik er nog nooit eerder over schreef.

Enfin, laat ik maar beginnen met dit jaar, het avonturenpark, ‘Le Parc du Labyrinthe Géant‘ in La Roque d’Anthéron ofte het reuzendoolhof. Geen nood, er is meer te beleven dan dat. Véél meer zelfs. Zo vergeet je bijvoorbeeld best badpak niet. Er zijn namelijk heel wat attracties die met water te maken hebben. Bij elk spel staat telkens een duidelijke vermelding – aangegeven met een kleur – i.v.m. de leeftijdsgrens. Bomen genoeg in de buurt om als ouder/grootouder in de schaduw je kind/kleinkind te observeren.  (Zelfs aan een verfrissend sproeisysteem is gedacht. Met de warme temperaturen daar is dat een deugddoende ervaring hoor.)  En bij sommige spelen doe je toch gewoon mee! De spelletjes/raadseltjes in het doolhof zelf vragen wel om kennis van de Franse taal. Gelukkig hoef je ze niet te doen om er uit te geraken.

Van ons kreeg dit park een 9 op 10. Het is niet duur en je krijgt er waar voor je geld. Waarom dat ene puntje minder? Het blotevoetenpad was (nog) niet af terwijl het overal – ook op hun website – vermeld stond dat dit vanaf april open was. Aangezien het voor ons één van de redenen was om er naartoe te gaan was dat wel een bummer. Maar hey, we hebben ons grandioos geamuseerd! Ik laat de foto’s verder spreken…

Vijf werelden te doorkruisen…
Zoek het gelijkende prentje. De letter die bij het juiste antwoord hoort kom je verder op je weg tegen.
Een ‘waar is Wally’-achtig spel. Waar is Speeralo? Ook hier is het antwoord binnen handbereik.
Gewoon megacool!
Kijk en lach. Ook ernaast pret verzekerd.
Een hindernissenparcours.
Buikglijden.
Waterballonnenpret. Je krijgt per kind een handvol ballonnen bij de inkom.

En zo veel meer… Aanrader!!

Tip: Het park ligt bij het dorpen La Roque d’Anthéron en Charleval, allebei de moeite waard om te verkennen.

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Ooh, heerlijk, onze kleinkinderen zouden zich hier, zéker weten, best vermaken.

Reacties zijn gesloten.