Flexitariër Frankrijk gedachten

To plan or not to plan…

… that’s not the question. Nee absoluut niet. Niks leuker dan een vakantie plannen, toch!? Of terugkijken op de vorige, ook altijd fun. Voor onze voorjaarsvakantie kozen we een vakantiehuisje in Boulbon met een dakterras om U tegen te zeggen waar het van ‘s morgens af heerlijk vertoeven was.

Boulbon bleek een heerlijk rustig en authentiek Provençaals dorp aan de rand van de Gard-streek. De woonplaats ook van Charles Aznavour heb ik me laten vertellen. Hij zou de buurman zijn van Henk Van Cauwenbergh die er met Mas La Bohème sinds kort een chambre d’hôtes heeft.

Vlakbij ligt ook het dorp Barbentane. Zeer de moeite om er de dorpswandeling te doen of het kasteel te bezichtigen trouwens.

Het weer was zo zalig dat we besloten om nog een dag langer te blijven. Een dag die we goed benut hebben met een bezoekje aan Abbaye Saint Michel de Frigolet.

Aaaah vakantie… nieuwe dorpen en steden verkennen, struinen langs kleine straatjes zoals deze …

… maar bon, ik dwaal weer deftig af. Plannen dus! Met het oog op de geboorte van kleinkind 4 gaan we het iets dichter bij huis zoeken dan anders, kwestie van tijdig paraat te zijn indien nodig hé. Nee, hoe graag we ook zouden willen, geen Provence de volgende vakantie en ook nergens anders in het zuiden. Misschien wordt het wél Normandië, Picardië of de Elzas. Wie weet gaan we ons vertier nog eens in Nederland zoeken. De voorkeur van mijn man gaat ongetwijfeld uit naar la douce France. Zelf zou ik eigenlijk in Nederland Friesland nog wel eens willen doen of Volendam, Giethoorn of Gouda bezoeken. Keuze te over! Waar we het wél direct en altijd over eens zijn is dat het er mooi weer moet zijn en daarom zullen we, zoals altijd bij onze korte vakanties, ook deze keer zo laat mogelijk beslissen en vastleggen. Buiten het hoogseizoen is dat best te doen.

Mijn speurtocht door gidsen, brochures, knipsels etc laat ik graag vergezellen door iets lekkers om te eten. Zo doe ik ineens ideetjes op om tijdens de vakantie iets makkelijks op tafel te toveren als ik er zin in heb.

Een carpaccio van meloen met bacon en peer bijvoorbeeld?

Voor 4 personen: Halveer, ontpit en schil een Charentaismeloen. Snij in zeer dunne plakjes. Doe hetzelfde met 4 peren. Was en snij 4 vijgen. Snij 16 sneetjes gerookte bacon in reepjes. Pers een halve citroen uit en meng het sap met 2 el olijfolie, peper en fleur de sel. Meng onder wat sla, verdeel alles over de borden en je hebt in een mum van tijd een fris slaatje. (weight watchers: 5 points/persoon)

Dit lees je misschien ook graag...