Frankrijk

Van Gogh…

Wat betreft de stierengevechten in Arles, het zijn camarguaise of landaise stierengevechten die daar gehouden worden. Wedstrijden waarbij de stierenvechter van de stier wegloopt en voor hem heen en weer springt, zonder hem te doden. Het  stierenvlees dat je er op je bord krijgt is dus niet van beesten die gedood worden bij gevechten. Toch zou je mij zelfs naar zo’n spektakel niet meekrijgen. Bweikes.

Dan Vincent Van Gogh. Die heeft er gewoond en er is een stadswandeling die start aan het Place Lamartine. Het gele huis dat er ooit stond en waar Van Gogh woonde met Gauguin is in verloren gegaan tijdens een bombardement en nu staat er een supermarkt in de plaats. Ondanks het feit dat hij er bijna 400 schilderijen maakte is er voor de rest in Arles eigenlijk weinig van te zien. Ik denk zelfs dat je er geen enkel schilderij van zijn hand kan bewonderen.

Enkel een wandeling “in zijn voetsporen” met her en der aanwijzigingen die op zijn vroegere aanwezigheid duiden kan. Ben je echt benieuwd naar het leven en werk van deze wonderlijke schilder, dan kan je beter naar het Van Gogh museum in Amsterdam gaan.

Dit lees je misschien ook graag...