citaten en gezegden Frankrijk

Wandelen…

Alleen de mens die zich kan ontspannen

 is in staat te creëren en in zijn geest ontstaan heldere ideeën.

Cicero

Wandelen = ontspannen én goed voor de gezondheid. Het is bijna een verslaving aan het worden. Het gedacht dat ik een week niet zal kunnen gaan wandelen kan ik moeilijk verdragen en dat zou me op de lange duur wel eens zuur kunnen opbreken. Ik ben zo blij dat mijn gezondheid het me, na vele jaren, nu al een tijd weer toelaat om te wandelen. Er zitten soms mindere weken tussen en dan begin ik al te panikeren. Maar als ik kijk vanwaar ik kom mag ik echt niet klagen en ik besef dat ik zo veel mogelijk moet genieten zo lang het duurt. Hopelijk is dat nog heel lang.

Op zondag wandelen we nog altijd een georganiseerde wandeling van één of andere wandelclub. Ik geraak er alleen niet aan toe om de verslagen elke week te schrijven maar die zijn komende. Hoop ik.

Ook op vakantie deden we mooie wandelingen en ook hier blijft het nog even enkel bij herinneringen op foto: wandeling in Monaco, Promenade Le Corbusier, wandeling naar Vieux Roquebrune-Cap-Martin. Deze laatste was kort maar een echte kuitenbijter waarbij de tranen me met momenten in de ogen stond van de pijn. Maar ik ben boven geraakt en het was meer dan de moeite. Hoe ik op vakantie ‘s morgens mijn bed soms uitkroop (letterlijk) laat zich raden.

 

Dit lees je misschien ook graag...