Flexitariër Frankrijk met vrienden

Wie zoet is krijgt lekkers…

Wie bij mij op bezoek komt ook. Tenminste dat probeer ik toch. Verleden week zette ik voor vriendin L eerst een quiche met champignons, spekjes en geitenkaas op tafel.

Op het net zijn recepten genoeg te vinden voor quiche dus ik doe hier niet het hele recept uit de doeken. Het eimengsel is wel iets of wat apart en bestaat uit crème fraîche, slagroom, eieren, azijn, tijm, peper, zout en nootmuskaat. Bovenop komt verkruimelde geitenkaas. Erbij serveerde ik een simpel slaatje met rucola.

Kom je op bezoek in december dan kan het al eens gebeuren dat je proefkonijn moet spelen als het dessert op tafel komt. Ik probeer er dan meestal een paar uit zodat ik niet voor verrassingen kom te staan tijdens de feestdagen. L mocht alvast een trifle met mascarpone en appel voorproeven.

Voor dit hemelse dessert snij je de appels in blokjes die je dan mengt met 1 el honing, 1 el citroensap en de Calvados. Klop de mascarpone romig met de platte kaas, de rest van het citroensap en de honing. Klop de eiwitten stijf en meng onder de mascarponecrème. Verkruimel de koekjes (ik gebruikte caramelkoekjes van Weight Watchers). Vul hoge glazen met, in laagjes, koekjeskruimels, appeltjes en mascarponecrème. Zet ten minste 1 uur in de koelkast.

De gebruikte Calvados brachten we in juni mee uit Normandië. Wie zoet is krijgt lekkers… Jaja, niet alleen met Sinterklaas ondervonden we zelf in Le Manoir La Brière des Fontaines van Pierre Huet in Cambremer. Op verschillende vlakken een aanrader trouwens. Ze maken er heerlijke Calvados en waanzinnig lekkere Calvadoscrème, er is een prachtige tuin die je kan bezoeken en een gezellig pannenkoekenhuis.

Dit lees je misschien ook graag...