Flexitariër Nederland

Kitsch in Holland…

Verleden weekend gingen we kerstinkopen doen. Dat deden we, zoals elk jaar, in Holland. We kozen ervoor om nog eens tot in Roosendaal te rijden. Brasserie Milano is daar altijd onze eerste koffiestop. Je kan er trouwens lekkere broodjes krijgen.  Aangezien we voor onszelf een weekend met hoog verwengehalte hadden uitgestippeld (Eén zo’n zonde vraagt naar meer) zagen we een koffie met wat extra’s wel zitten. Eens voor onze neus viel deze Hollandse versie van een verwenkoffie toch wat tegen. Met een praline, negerzoen en een bodempje caramel met slagroom moesten we het doen. Oh en ik zou het glaasje water nog vergeten. Niet eens een bolletje ijsroom of koekje erbij… nee, niet wat wij hier gewoon zijn.

Maar kom, een taske kopje koffie drinken in het zéér speciale shopping center de Passage is al een belevenis op zich. Zó’n kitscherig interieur heb ik nog nergens anders gezien. Je hebt er echt ogen tekort. In de kerstperiode nog specialer dan anders…

Geniet van het streepje ‘life’ muziek waar je af en toe op getrakteerd wordt.

‘t heeft wel wat hoor. Om niet te flippen moest tegenover die kitsch op het einde van onze shoppingtrip toch iets aardser komen te staan. Een kom snert met katenspek bij ‘t Kleine verschil was de ideale keuze.

Dit lees je misschien ook graag...