Nederland Tips

‘t Kabouterke…

Dochter vroeg me onlangs of ik een goed adreske wist om met haar gezinnetje pannenkoeken te gaan eten. ‘k Weet er wel een paar maar ze zijn niet allemaal even interessant als je met een peuter gaat. Zo kan ik in de provincie Antwerpen bijvoorbeeld Pannenkoekenboot Den Diel, een boot dus, in Dessel wel aanbevelen. In Nederland, waar ik dikwijls en graag ben, ga ik al wel eens naar Pannenkoekenhuis (& ook restaurant/brasserie) De Moerse Bossen, ene met een leuke speeltuin (meer voor iets grotere kinderen) in Zundert (Noord Brabant, niet ver van de Belgische grens met Wuustwezel). Aan beide zaken vertrekken trouwens wandelroutes.

Maar dé plek om met kleine kinderen pannenkoeken te gaan eten is beslist Pannenkoekenhuis ‘t Kabouterke in Kloosterzande (Zeeuws Vlaanderen). Noem het gerust de thuis van David de kabouter. We betrapten hem er tijdens z’n middagdutje…

Waar je ook kijkt zie je figuurtjes van Rien Poortvliet die ze in de loop der jaren kochten en/of kregen. Ondanks de vele spulletjes is het er krakeproper. Elke week 4 uur aan poetsen en stoffen zeiden ze. Zij liever dan ik hoor! Sommige mensen zullen het interieur misschien een beetje overdaad en chaotisch vinden. Niet op letten en focussen op je pannenkoek en de pret in de ogen van kind en/of kleinkind zou ik zeggen. ‘t Is een waar paradijs voor peuter en kleuter, met een heus kabouterhuisje en speelhoek helemaal ingericht voor het kleine grut. Door dochter werd het in elk geval goedgekeurd.

De ontvangst is er hartelijk, de sfeer huiselijk en speels, de pannenkoeken overheerlijk en de porties gul.

Tip: Rij nadien iets verder door langs Ossenisse en Zeedorp tot aan de Westerschelde voor een wandeling langs de dijk.

‘t Is te zeggen, als je ze nog weg krijgt uit het pannenkoekenhuis. Wedden dat de kindjes nadien bij aanvang van de terugrit naar huis als een blok in slaap vallen?

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Charlier Nancy zegt:

    Heel mooie inrichting.
    Heel veel en heel mooie kabouters.
    En heel lekker pannenkoeken.
    Dit is zeker de moeite waard voor naar toe te gaan.

Reacties zijn gesloten.