Recepten van eigen creaties. Taarten (tartelettes maison), Dikwijls plantaardig dus zonder eieren en zonder zuivel. Sommigen ook glutenvrij of glutenvrij te maken.

oreotaart vegan Recept, makkelijke Oreo taart ~ gâteau Oreo facile, vegan (11.04.2021): - In ons huis is iedereen fan van mijn vegan taarten. Regelmatig bedenk ik een nieuw recept. Zo ook deze Oreotaart met chocolademousse en frambozenroom. Toch een schot in de roos. …
ongewone kerst Coronadagboek, een onvergetelijke kerst. (30.12.2020): - Dit jaar vierden wij samen Kerstmis op een heel speciale manier. Coronaproof. Een wandeling, kerstbingo, winterpicknick en kerstquiz, allemaal op kindermaat. Dit mag voor ons gerust het nieuwe normaal worden. …
Kerststronk, feestcake… (30.12.2019): - We aten hem met Kerst maar hij zou ook vandaag op tafel mogen, deze overheerlijke allergievrije chocoladetaart. Ik vier want ik blog namelijk 14 jaar! Het recept is mijn kado… …
Recept Oreo koekjestaart 2.0, vegan (12.02.2019): - Ken je de vintage Petit Beurre koekjestaart? Wel deze melkvrije koekjestaart met Oreo is daar een prima en lekkerder alternatief voor. Ze staat sinds enkele jaren steevast op onze koffietafel. …
Het ultieme vegan kerstmenu… (13.12.2018): - Hét ultieme kerstmenu waarmee je iedereen in de familie tevreden stelt zonder dat je jezelf als vegetariër of veganist moet wegcijferen. Iedereen gaat je feliciteren met je origineel feestmenu.  In …
Huisgemaakte taart met appel en blauwe bes, vegan ~Tartelette maison aux pommes et myrtilles (12.11.2018): - Heb ik dit jaar écht nog maar 1 taartrecept gepost!? Ik kon het amper geloven maar het feit was bewezen nadat ik zowel de tag taart als recepten op mijn blog nakeek. Het …
Vegan pannenkoekentaart (eventueel glutenvrij) op Lichtmis.. (01.02.2018): - 2 februari, 40 dagen na de geboorte van Jezus, vieren we Maria-Lichtmis. En wie Lichtmis zegt, zegt pannenkoeken. Oorspronkelijk werden er haardkoeken gegeten, later werden dat pannenkoeken. De kleur ervan …
Zwartewoudtaart, vegan… (06.12.2017): - Ik gebruik al een goed recept voor chocoladecake. Waarom ik voor mijn zwartewoudtaart dan toch nog voor een andere samenstelling ging, dat mag Joost weten. Enfin, het was er niet …
Gâteau au cerises et yaourt de soja ~ Kersentaart met sojayoghurt, vegan (07.03.2017): - Préchauffer le four à 180°c. Beurrer un moule. De oven verwarmen op 180°c. Een bakvorm beboteren. Dans un bol mélanger 125 g de beurre végétal fondu, 150 g sucre, 1 …
Ma cuisine et un gâteau de riz facile, vegan, sans gluten. (10.08.2016): - J’ai lu que certains gâteaux peuvent avoir un effet dépressif! On ne les mange certainement pas pendant la saison estivale. Une journée d’été froide a besoin d’un gâteau, oui, mais une …
Vijgen na Pasen… (06.04.2016): - Om organisatorische redenen vierden wij Pasen paaseitjesraapdag niet met Pasen zelf. Het kwam ons goed uit dat we net nu met z’n allen samen kwamen. In moeilijke momenten heb je je …
Met bodemloze liefde gemaakt… (04.04.2016): - Elke maand hebben we wel een jarige in de familie. Vorige week nog kleindochter Jajien (7), zaterdag manlief (54). Het feestje voor Jajien is pas binnen twee weken omdat grote …
Speculoos-gember-Oreo cheesecake… (17.03.2016): - Na school wandelde ik met Linke en Poppe even door het bos en speurden we heel aandachtig naar fris groen. Aan de bomen was nog niks te zien. De struiken …
Oreo-ijstaartjes en Oreo-stracciatella ijs… (29.12.2015): - Twee dagen na Kerst zat ik ‘s ochtends aan de keukentafel. Mijn lepel in een kommetje ijs. Ja ja, als in ochtend als het nog maar net licht is buiten en …
Vrienden voor het leven… (11.11.2015): - Vrienden overhouden aan het bloggen, is dat niet super!? Ik kan en mag dit schrijven. We hebben samen een lange weg afgelegd, mijn blogvrienden van het eerste uur en ik. Hebben het …
Instant koekjestaartje… (02.10.2015): - Je krijgt onverwacht iemand op bezoek. Winkels dicht. Niks in huis om snel een cake of taart te maken die je bij de koffie kan serveren. O oow… probleem. Een …
Pasen en verjaren in één… (02.04.2015): - Zoals ik al eerder schreef is door agendaperikelen Pasen voor ons al voorbij. ‘t Was niet echt een zonnige dag maar toch droog en dat is het voornaamste als je …
Tijd voor taart. Plantaardig natuurlijk… (18.03.2015): - De periode van en de drang naar comfort food is passé. Vanaf maart worden de dagen langer en kriebelt de lentelucht in mijn neus. Natuurlijk komt er nog af en …
Zin in zoet, suikerarm… (14.01.2015): - De decembermaand is voor mij een vrijgeleide om uit de bol te gaan met zoetigheden. Ik bedoel dat dan niet als ‘meer suiker’ maar eerder als ‘alle dagen snoepen’. Van …
Ik heb het graag zoet… (02.01.2015): - Laat me het eerst hebben over de figuurlijke zin. We hadden 3 van onze kleinkindjes een paar dagen op logement die volle aandacht nodig hadden. Als je van hen dan …
Culinair feesten… (09.12.2014): - Het etentje is ondertussen al bijna twee weken geleden en de recepten staan nog altijd niet op de blog. Shame on me! Andere dingen die dringender waren om te doen, …
Tartelette Maison met mandarijn… (28.11.2014): - Schoonzus en schoonbroer waren verleden weekend testpubliek van dienst  om mijn huisgemaakte vegan tartelette maison met gekarameliseerde mandarijnen te proeven. Er waren geen restjes om terug mee naar huis te nemen. …
Taart uit de losse pols… (23.07.2014): - Ik hou van taart maar mijn weegschaal zegt me al een poos dat ik er beter even afblijf. Ja ja zelfs een vegan taart is een aanslag op mijn lijn. …
Dessertje? (22.12.2013): -   ‘k Zag dat ik de recepten van de desserts die ik een paar weken geleden maakte voor een familiebijeenkomst nog niet op de blog had gezet. Allez, toch nog …
Een appeltje te schillen… (05.12.2013): - Noem me naïef maar ter goeder trouw handelen zit gewoon in mijn aard. Soms gebeurt het daarom al eens dat ik bedot word of met mijn kop tegen de muur …
Par coeur.. (30.10.2013): - Un pour l’amour Deux pour l’amitié Trois pour le jour ou l’on fera la paix Quatre pour le rêve Qu’un jour on ce lève Ensemble pour chanter…   (uit  Par …
Pompoen in de hoofdrol… (27.10.2013): -     ‘t Is bijna Halloween en dus viert de pompoen in vele huishoudens hoogtij. Het huis navenant versieren doe ik zelf niet maar pompoen krijgt vanaf nu op onze …
Doe mij maar een taart… (23.09.2013): - Een gezonde mens die vijgen eet, wordt onstandvastig, genotzuchtig en wellustig. De redenering die ene Hildegard von Bingen ooit stelde kan waar zijn. Zelfs Adam en Eva moeten dat geweten hebben. Ik …
Met liefde gemaakt… (22.08.2013): - dat smaakt…Zelfs als je je weinig tijd hebt. Met slechts 3 aangekochte ingrediënten (veldsla, gele courgette en aardbeien) aangevuld met dingen uit de voorraadkast maakte ik snel een volledig lunchmenu. Voorgerecht: …
Snoepkont… (12.08.2013): -   Life is like a pie… je moet ervan genieten!   Home alone en op mijn schoot een tijdschrift met daarin een recept voor amandelkoek met rabarber. De zever liep …
Op de koffie… (09.08.2013): - Net zoals ik elk jaar tegen eind september nestdrang krijg, borrelt er vanaf midden augustus (tenzij het hoogzomerweer is) een enorme goesting naar boven om te beginnen bakken… Toen ik …
With loof… (07.06.2013): - Gewone dingen maar toch ook weer een paar nieuwigheden kwamen er op de (tuin)tafel de voorbije week. Wat aten we zoal? Kokos-rabarbertaartjes. Van de overschot van het deeg van deze …
Life is like a pie… (31.05.2013): - ‘t slaagt al eens tegen ‘t heeft soms verrassende ingrediënten is om 100% van te genieten moet je delen veel te snel op vul zelf maar verder aan… De twee …
Daar hoort wat lekkers bij… (07.05.2013): - Bij een feest hoort lekkers. Dochter koos ervoor om bij de bakker een aantal taarten te bestellen. Jammer voor kleinzoon L en mij was dat die bakker niet plantaardig noch …
Pasen… (30.03.2013): - Morgen is het Pasen. Om organisatorische redenen hielden wij paaseitjesraapdag (zoals kleindochter het noemt) op palmzondag. Het weer hadden we niet mee want er lag wel 10 cm sneeuw. De …
Een vrouw als jij, jij en jij… (09.03.2013): - Dat zinnetje is blijven hangen na de voordracht, thema: vrouw, die ik onlangs bijwoonde. Woord gecombineerd met muziek, in dit geval cello, over geluk en liefde, mensen en dingen, over …
‘t Moest allemaal zo lekker niet zijn… (26.02.2013): - Een genieter ben ik. Zoetebek ook. Altijd geweest en steek dat niet onder stoelen of banken. Kon dat ook niet wegfoefelen want je zag dat geregeld aan mijn gewicht. Jojoën, …
Over denken en comfort food… (24.02.2013): - “Denken is nuttig, maar handelen zonder te veel te denken is soms noodzakelijk.” zei Gustave le Bon ooit. Een waarheid als een koe maar helaas is het stilaan duidelijk aan …
Wat eten we? (25.01.2013): - Heb ik me gisteren schrijfgewijs toch weer een ietsiepietsie laten gaan hé, en ‘k had nog zo voorgenomen om het niet te doen. Als je zelf kan kiezen waar je …
Wat eten we? (18.01.2013): - Veel lekkers en allemaal 100% plantaardig!   chocolademousse (uit 500 vega gerechten, Deborah Gray) stoemp van aardappel/spinazie/witloof met seitangehakt wrap, humus met olijven, groenten en vegan worst champignons op Indische …
Eerlijk verdelen? (26.12.2012): - De dagen na of tussen de feestdagen is het meestal restjes eten geblazen. Geen erg want het was allemaal lekker. Helaas…. ‘t is zo goed als op. Oók de desserts. …