Altijd zomer, jammer dat we daarvoor onze toevlucht moeten zoeken in een boek. Altijd zomer van Ethel Pornoy gaat over een jonge Amerikaan die een adellijke titel en vervallen kasteeltje erft in de Dordogne. Het speelt zich af in de jaren 50 en 60 en is een vrolijke romance vol spanning en avontuur. Net waar ik momenteel zelf ook zin in heb. 🙂 ‘k Heb het net in één trek uitgelezen.

‘t Is maar een dun boekje dus er kon nog eentje bij. Rosé de Provence van de Vlaamse schrijver Axel Bouts kreeg ik ook uitgelezen. Deze misdaadroman speelt zich af in Saint Tropez waar inspecteur Toets zijn vakantie combineert met een discrete zoektocht naar de vermiste Jean, broer van een rijke Vlaamse industrieel. Leuk geschreven maar de ontknoping had spannender gemogen.

‘k Was van plan om het daarbij te laten maar dan vond ik in het boekenrek Geuren van de Provence geschreven door Lady Winifred Fortescue. Dit boek intrigeert me enorm want het origineel ‘Perfume from Provence’ werd uitgegeven in 1935! The Times beweert ‘scherpzinnig, geestig, levendig en ontwapenend’, de achterflap belooft een hartverwarmend verhaal en veel droge humor over het leven in de Provence. ‘k Begin er vandaag aan… benieuwd.

En als dát ook (te) snel uit is heb ik, voor de 3de keer, Franse les van Peter Mayle nog bij de hand.


Meer over mijn boekenplank hier.

Oh ja, ‘k heb nog iets weg te geven ook…

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. Heerlijk om lekker in de boekenleessfeer te zitten! In een andere wereld, een ander verhaal, even afgesloten voor de rest vd wereld. Ik zou het weer eens vaker moeten doen! Vandaag komt mij bestelling van bol.com binnen met 2 fijne boeken! Één positief praktisch boekje in een notendop over omdenken..een kleine reminder zeg maar! De ander eentje over schrijven en genieten van het leven. Een mooie

    1. Ik lees veel te weinig de laatste tijd. Op vakantiedagen lukt dat allemaal. 🙂 Veel plezier met je aankopen!

Reacties zijn gesloten.