bloggen Frankrijk gedachten kleine kindjes worden groot lezen

Heb je ‘t al gelezen van de regen?

 

 
De regen heeft de eerste prijs gekregen
omdat ie zo mooi zingen kan
want dat is niet gering….
Van e zingezang zong
van je zingezong zang
van je zingezange zong zing zing.
Die druppeltjes, die huppeltjes
ze vallen in de regenton.
En weet je wat zo mooi is?
In elke druppel 
zit een beetje zon.
 
Toon Hermans


Naar mijn gevoel lijkt het of het sombere weer al maanden aansleept. Op dat gebied vergeet ne mens rap hé. Nog niet zolang geleden was het nog veel te mooi voor de tijd van het jaar. Zon, ‘warm’ en amper regen. Zo mag het de hele winter door, dacht ik toen nog. Draai het of keer het, seizoenen zijn uiteindelijk toch seizoenen. Gelukkig. Misschien niet zoals het moet maar ze onderscheiden zich wel van elkaar. Ooit. Op welke manier dan ook. November 2013 is tot nu toe een van de somberste maanden ooit las ik in de krant. Amper 25 uren zon en het ziet er niet uit dat er daar voor het einde van de maand nog extra gaan bijkomen. En dan moet de donkerste, die met de kortste dagen en daardoor één van mijn minst favoriete seizoenen van het jaar, nog beginnen. 

Net als Toon Hermans in alles een beetje zon zoeken is dus de boodschap. Voor mijn part neem ik dat liefst letterlijk en trek ik daar voor naar de Provence natuurlijk maar dat telt niet zeker? Kleine Wowe het liedje aanleren van de pannekes die nat worden en de boerinnekes die op hun gat vallen (kletsnat, boempatat) helpt mij ook om zon te zien. Zelfs al moet ik het haar van en naar de supermarkt telkens opnieuw voorzingen. (Wowe, wat gaan we nu zingen? Euhm, euhm… nog van de boerinnekes.) Als ze het mama laat horen wanneer ik haar thuis afzet schijnt voor mij de zon in al zijn glorie hoor. 🙂

Give away! Vandaag: boek
 nr. 7, BerenGoed van Sue Quinn.

Denk niet dat het zomaar een boek is over het maken van teddyberen. Nee hoor, ‘t is meer dan dat. Beren zijn enkel het thema. Zo kan je bijvoorbeeld cadeaupapier, wenskaarten en een mobiel leren maken, een merklap borduren of schilderen op porselein… Het staat allemaal in dit prachtige boek.

Dit lees je misschien ook graag...

7 Reacties

  1. @Annet: gewoon komen lezen en je adres mailen als je bij de winnaars hoort. 🙂

  2. Hoe gaat het eigenlijk als je het boek gewonnen hebt? mail je dan?

  3. Van Toon Hermans wordt je zowiezo vrolijk, veel opzetten dus 🙂 Mooie post …

  4. Toontje kon het goed uitleggen hé, Nanabee<br />Maar veel zon zag ik niet in de regen van vandaag…

  5. Hey die nana ik kom ook weer eens op bezoek en zie dat je volop boeken aan het weggeven bent. Deze zou ik wel graag willen winnen, ik heb er plannen mee en zou een mooi naslagwerk kunnen zijn en wie weet ook wel vol mooie en leuke patronen om zelf beren te maken. <br />Warme groetjes en knuffels van Susan die ookeven terug gelezen heeft en wat goed van je dat je je moeder/grootmoeder instinct zo

  6. oma moetje zegt:

    &#39;t Is maar hoe je het bekijkt, het weer: ik dacht vandaag &quot;nog maar enkele weekjes en de dagen beginnen alweer te lengen &quot; 🙂 En zingen met de kleintjes maakt een mens vanzelf vrolijk!

  7. Ik wil graag een poging wagen! het lijkt me een erg leuk boek

Reacties zijn gesloten.