bloggen creatief gedachten

Ik geef weg (4) #novembergeefmaand

Het ging er heel sober aan toe de voorbije week. Niet omdat ik niet wou maar omdat ik niet kon. Geen creatieve uitspattingen, geen kringwinkeltocht, geen bak- en kookplezier,… Een to-do lijstje, als ik dat al heb,  is nu snel afgewerkt hoor. Gelukkig kon en kan ik op de steun van mijn gezin rekenen. Dochter om me naar de dokter(s) te voeren, zoon wilde zich vrijdag wel vrijmaken zodat ik toch naar het grootouderfeest van zijn jongste dochter kon. Manlief wilde zaterdag met me naar de kringwinkel rijden (‘k had ontwenningsverschijnselen) en klaagt niet omdat hij dezer dagen zoveel broodmaaltijden tussen zijn tanden krijgt. Eigenlijk hebben ze nu onbewust meegedaan aan #novembergeefmaand. Ja, het leven is niet simpel als je een chronische ziekte hebt maar daar ga ik nu niet over uitweiden hoor.

Enfin  geven kon ik wel. Als je amper buiten komt is #novembergeefmaand geen makkie maar ‘k heb mijn best gedaan en dat is beter dan niks hé. Mijn lijstje:

 • kaars gaan branden in de kerk en meer kleingeld in het bakje gestoken dan gevraagd
 • op het grootouderfeest toch maar die dure schoolkalender gekocht die ik anders zou weigeren
 • bij de bakker een chocolade lolly gekocht voor kleindochter
 • spullen naar kringwinkel gebracht die ik heel graag zelf wilde houden, een uitdaging die trouwens ook telt voor alle giveaway’s die ik deze maand op de blog post
 • zomaar een deel van zoon zijn supermarktrekening betaald (je had zijn gezicht moeten zien)
 • een trui weggegeven aan iemand uit de kennissenkring die het financieel niet breed heeft
 • kaartjes gestuurd naar mensen die ik niet ken maar die een verzoekje plaatsten in de krant
 • een blogvriendin een kleine verrassing voor haar verzameling gestuurd

novembergeefmaand4

 

Spulletjes inleveren bij Moeders voor moeders stond op de planning voor deze of volgende week maar ik geraak er niet. Uitstel is geen afstel. Het zal geen #novembergeefmaandactie zijn maar een #geefactie en dat is ook niks nieuw. Ook de vorige jaren bleef ik geven. Een mooie bijwerking van #novembergeefmaand.  Moeders voor moeders steunen is misschien ook een leuk idee voor jou!?

Over volgende initiatieven las ik in de pers. Wie weet zit er iets tussen dat perfect in jouw straatje past:

En dan zijn we ook toe aan de 4de en laatste GIVEAWAY. Allez, ‘t zijn er 2, deze zelfgemaakte hangers…

DSCN9918giveaway

 

Met deze giveaway kan ik dus 2 mensen blij maken. Zit er eentje tussen die jij wel wil? Laat het gewoon weten in de reacties.

In totaal lopen er nu 4 weggevers waarvoor je nog tot einde deze maand kan meedoen. Doe dat wel onder desbetreffende blogpost.

novembergeefmaand 2015 giveaway

 

Ik geef daarom makkelijkheidshalve hier de links even mee:

Giveaway 1: boek, Sieraden haken

Giveaway 2: 2 prenten van de Friese illustratrice Inge Adema

Giveaway 3 : spreuk over vriendschap

Giveaway 4: een hanger

Doe je liever mee via Instagram? Kan ook. Zoek de foto van de giveaway naar keuze in mijn Instagramgalerij, repost en tag me.

En er is ook weer een nieuwe #novembergeefmaand nieuwsbrief uit die je hier kan lezen. Klik en ontdek hoe anderen deze geefmaand invullen.

 

Op de hoogte blijven? Mij volgen kan via Bloglovin, Instagram, Twitter, Pinterest en Google+ (klik op de bijhorende icons bovenaan de rechterkolom of onderaan in de footer).

Dit lees je misschien ook graag...

10 Reacties

 1. Mooi om jouw activiteiten te lezen. Wat een mooie initiatieven. Ik wil ook graag kaartjes sturen naar mensen, maar ik kan nergens oproepen vinden. Waar heb jij die oproepen gevonden als ik vragen mag?

  1. Wacht! Ik heb al wat gevonden! Dank je wel voor het idee in ieder geval!

   1. Nana zegt:

    Ik haal de ideetjes gewoon uit een rubriek in de krant waar mensen vragen om kaartjes voor iemand te sturen. Succes!

 2. Ps wilde jij niet eens zo’n Tante Betsy jurkje? Ik heb vandaag nog een give away lopen op mijn Tante Betsy blog en een wannabee kan ook mee doen, die moet alleen creatief aan de slag met een fotocollage of zo maken ;). Dikke knuffels! http://365daysofhappytantebetsydresses.blogspot.nl/2015/11/tante-betsy-give-away-wednesday.html?m=1

  1. Nana zegt:

   Het zal voor een volgende keer zijn. 🙁 Succes met geven!

 3. Oh lieverd wat een mooie geefacties weer allemaal! Goed voor jezelf zorgen is een van de belangrijkste geefacties! En idd anderen de kans geven om goed voor jou te zorgen :). Dikke knuffels ik ga eens effe bij je spreuk kijken ;). Dikke knuffels!

 4. Super goed bezig!
  Ik doe graag mee voor de givaaway! Maakt me niet uit welke ketting, vindt ze beide mooi.

  1. Nana zegt:

   🙂

 5. Kurk recycleren. Goed idee en je kan het blijkbaar gewoon in het containerpark! Dank je voor de tip. Mooi dat je er – ondanks je ziekte – toch nog in slaagde je voor de geefmaand in te zetten.
  Veel beterschap! Vlimbouter

  1. Nana zegt:

   Thx!

Reacties zijn gesloten.