bloggen citaten en gezegden gedachten gedicht schrijven

Ik schrijf (nog) dus ik ben..

Ik denk dus ik schrijf.

Ik schrijf (nog) dus ik ben.

© Nana – Tartelette Maison

30 december, elk jaar weer een dag om terug te denken aan het moment dat ik besliste om te beginnen bloggen. 9 jaar geleden is het alweer. Ooit niet meer dan een goed voornemen, ondertussen uitgemond in een eigen website. Nog geen seconde spijt heb ik gehad.

Toen ik begon te bloggen was ik 6 jaar ziek en voelde me gevangen in een gouden kooi. In de kantlijn van mijn blog stond volgend eigen gedicht…

Een nieuwe dag, een nieuw verhaal

ontvang ik met open armen.

Kom toch binnen allemaal

het zal je hart verwarmen.

Vriendschap en liefde met tonnen

heb ik klaar voor jou,

het is echt niet verzonnen,

‘t zijn de stenen waarmee ik mijn blogje bouw.

Lees tussen de regels heen

wat ik hier bedoel,

ik voel me nu niet meer alleen

en dat geeft een goed gevoel.

© Nana – Tartelette Maison

Klik voor meer eigen gedichten.

Mijn blog is toen mijn redding geweest tegen een diepe depressie.  En toch… De wereld draait door, schreef ik een paar jaar later. Ik besefte dat mijn wereld met het www groter was geworden maar tegelijk, buiten het virtuele, redelijk klein was gebleven. Goh de echte wereld kon dan misschien klein lijken, blogland was immens.

Bloggen drukte me met de neus op feiten, en doet dat trouwens nóg met de regelmaat van de klok, maar leerde me tegelijk ook dingen aan. Niet te kijken naar wat je niet meer kan of hebt maar dankbaar te zijn met wat je wel kan of hebt bijvoorbeeld. Nieuwe talenten in jezelf ontdekken. Open staan voor anderen die het misschien even moeilijk of misschien wel moeilijker hebben dan ikzelf.

Toen ik, net voor ik Tartelette Maison startte, een paar boeken over bloggen las was ik me er dus al heel bewust van dat ik in deze virtuele wereld maar een kleine garnaal ben. Een huis-tuin-en-keuken-beestje dan nog. Toch was het een hulp met hoe ik nu, met Tartelette Maison, tegenover mijn blog sta. Het maakte dat ik steviger dan ooit in mijn blogschoenen kwam te staan. Ik doe mijn ding zoals ik denk dat het moet, zoals ik voel dat het moet. Schrijf over de dingen zoals ik het wil. Kies mijn onderwerpen niet in functie van trends of zoals de grote blogvissen voorschrijven. Gewoon bloggen, trouw aan mezelf met onderwerpen die dicht bij mijn leefwereld staan. Uniek zijn.

letusblog1vk

Ikke, eeuwige twijfelaar, madammeke dat het liefst van al wil proeven van al wat de wereld te bieden heeft, en nu toch al 9 jaar trouw aan dezelfde hobby!? Als je me dat in 2005 zou voorspeld hebben had ik je eens goed uitgelachen!

Let us read, let us blog.

These two amusements will never do any harm to the world.

© Tartelette Maison vrij naar een citaat van Voltaire

‘k Heb in de loop van de jaren veel leuke mensen leren kennen. Sommigen voor even, anderen voor lange tijd.  Een dikke plus!

Dank als jij daar één van bent!

Dit lees je misschien ook graag...

16 Reacties

 1. Jij ook een dikke dankjewel dat je er één van bent. Jij noemt jezelf een kleine garnaal, ik vind je een supergrote toffe vis in ons fijne blogland!
  Prachtig blogje schreef je weer – waar het allemaal om draait – ik geniet elke keer opnieuw! xx

  1. Nana zegt:

   Dank u. *bloos*

 2. Zo mooi verwoord!
  Je gedicht van je beginperiode spreekt me enorm aan.
  Een fijn 2015 en blijf lekker trouw aan jezelf!
  Liefs, Veerle

  1. Nana zegt:

   Dank je wel Veerle. Wederkerige wensen.

 3. zegt:

  Geweldig wereldje he! 🙂
  Fijn om met jou samen in dat wereldje te vertoeven, blijf maar lekker trouw aan je hobby!
  liefs Els

 4. ik had ook niet gedacht dat ik het intussen al meer dan 10 jaar zou uithouden.
  Goed dat je zo’n uitlaatklep gevonden hebt, nana.

  Nog een fijn jaareinde, en alvast een gelukkig, liefdevol en vooral gezond 2015 gewenst!

  1. Nana zegt:

   Ja, je verschiet ervan hé als je erover gaat nadenken. En dat je altijd weer inspiratie kan vinden. Nog veel blogplezier zou ik zeggen!

 5. Homemade and more zegt:

  Al 9 jaar, dat is een hele tijd. Gefeliciteerd !
  Het is altijd leuk om je blogberichten te lezen, blijven bloggen zou ik zeggen.
  Fijn eindejaar,
  Martine

  1. Nana zegt:

   Doe ik Martine. Dank je voor het compliment trouwens. x

 6. Mirjam zegt:

  Van harte met je 9e jubileum! Mooi dat het bloggen zoveel gebracht heeft. Ik denk dat dat voor velen van ons geldt, voor mij in ieder geval ook. Leuke mensen leren kennen, nieuwe inzichten en vaardigheden…. Bijzonder en waardevol! Een prachtig nieuw (blog)jaar gewenst, geniet ervan! xx

  1. Nana zegt:

   Dank je wel Mirjam. Beginnen bloggen is het beste idee dat ik ooit had. 🙂 x

 7. Oh wow wat bijzonder dat je vandaag al 9 jaar blogt en wat bijzonder dat ik jouw naam vandaag twee keer trok als winnares van mijn sprookjes give away. Eigenlijk een dagje te vroeg, maar ik had het idee dat het vandaag moest en nu snap ik pas waarom. De engeltjes hebben me daartoe aangezet en niks fijner als jou blij maken met dit leuke nieuws.
  Lieverd chapeau hoor voor al zoveel jaar bloggen, ik maakte net een afbeelding met een lapjesdeken en dat bloggen als een warme deken is. Ik sla alvast een warme deken om je heen. Dikke knuffel!

  1. Nana zegt:

   Ah jij bent toch zelf een lieverd hoor Susan! Mijn mailtje heb je ondertussen al hé. In blijde verwachting. 😉

 8. Leuk dat je het al zo lang doet. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe lang ik het doe. Een jaar of zes ? Zoiets, denk ik. Ik heb wel eens op het punt gestaan te bloggen of een pauze ingelast, maar het bleef trekken.

 9. Ik vind het heerlijk om je blogs te lezen ,vaak een stukje herkenning ,heerlijk recepten een lief woord bedankt daarvoor hoop dat we het met zijn alle nog lang mogen doen ,alle goeds voor 2015 lieve gr marloes

  1. Nana zegt:

   Dank je wel Marloes.

Reacties zijn gesloten.